Header Ads

Ινδία: Απατεώνες πούλησαν σε γιατρό το «λυχνάρι του Αλαντίν» για 41.500 δολάρια

Δύο άνδρες συνελήφθησαν στην πολιτεία Ούταρ Πραντές της Ινδίας ύστερα από καταγγελία γιατρού, πως τον εξαπάτησαν, πουλώντας του το «λυχνάρι του Αλαντίν», που θα του έδινε υγεία και πλούτη.

Οι δύο «απατεώνες», προκειμένου να γίνουν πιστικοί, προσποιήθηκαν πως επικοινωνούσαν με πνεύματα με την βοήθεια του λυχναριού, έχοντας ως μπούσουλα ιστορίες από το βιβλίο παραμυθιών «Χίλιες και μία Νύχτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες αρχικά ζητούσαν το ποσό των 200.000 δολαρίων (171.000 ευρώ)αλλά στην συνέχεια «δέχτηκαν» να παραδώσουν το λιχνάρι στον επιστήμονα αντί μίας προκαταβολής της τάξεως των 41.500 δολαρίων (35.500 ευρώ).

Όπως κατήγγειλε ο Ινδός γιατρός, «κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχαμε, ο Αλαντίν εμφανίστηκε, ολοζώντανος μπροστά μου».

Στην συνέχεια βέβαια συνειδητοποίησε ότι ένας από τους κατηγορούμενους είχε μεταμφιεστεί, αλλά τα χρήματα είχαν ήδη κάνει φτερά.

Για τις αρχές οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν άγνωστοι, καθώς στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν και άλλους αφελής με παρόμοιο τρόπο.

 

Πηγή: BBC

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.