Header Ads

Γαλλία: Και τρίτο άτομο συνελήφθη για την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι στην Νίκαια

Ένα τρίτο πρόσωπο, για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι είχε σχέση με τον δεύτερο ύποπτο που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, 30 Οκτωβρίου, τέθηκε υπό κράτηση σε σχέση με την επίθεση με μαχαίρι με τρεις νεκρούς την Πέμπτη στην βασιλική Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, ανακοίνωσε το Σάββατο, 31 Οκτωβρίου, δικαστική πηγή.

Πρόκειται για έναν 33χρονο, ο οποίος ήταν παρών κατά τις έρευνες που έκαναν το βράδυ της Παρασκευής αστυνομικοί στο σπίτι του δεύτερου προσώπου που συνελήφθη ως ύποπτο και είχε έρθει σε επαφή με τον δράστη την παραμονή της επίθεσης. «Προσπαθούμε να διευκρινίσουμε τι ρόλο διαδραμάτισε σε όλο αυτό», διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Ο δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη την Παρασκευής, είναι ηλικίας 35 ετών και έχει επίσης τεθεί υπό κράτηση.

Την Πέμπτη είχε συλληφθεί ένας 47χρονος, ο οποίος φαινόταν την παραμονή της επίθεσης να στέκεται δίπλα στον επιτιθέμενο, έναν 21χρονο Τυνήσιο που είχε πρόσφατα φτάσει στην Ευρώπη, σε εικόνες από κάμερες παρακολούθησης. Και αυτός τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί, διευκρίνισε η δικαστική πηγή.

Οι αρχές προσπαθούν να διευκρινίσουν αν ο επιτιθέμενος είχε συνεργούς και πως μπόρεσε να προμηθευτεί τα δύο τηλέφωνα που βρέθηκαν στην τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Τα δύο κινητά βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο 21χρονος Τυνήσιος Μπραχίμ Ισάουι έφτασε στη Νίκαια την παραμονή ή δύο ημέρες πριν από την επίθεση στην βασιλική Νοτρ Νταμ.

Την Πέμπτη το πρωί, μπήκε στην εκκλησία και δολοφόνησε μια 60χρονη γυναίκα, την Ναντίν Ντεβιγιέ και τον 55χρονο νεωκόρο της εκκλησίας Βενσάν Λοκές.

Μια 44χρονη Βραζιλιάνα, μητέρα τριών παιδιών, η Σιμόνε Μπαρέτο Σίλβα, την οποία μαχαίρωσε αρκετές φορές, υπέκυψε στα τραύματά της σε ένα κοντινό εστιατόριο στο οποίο είχε προσφύγει.

Ο Ισάουι διακομίσθηκε τραυματισμένος από τα πυρά των αστυνομικών που τον έθεσαν υπό έλεγχο στο νοσοκομείο Παστέρ της Νίκαιας. Ακόμη δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και δεν μπορεί να ανακριθεί από την αστυνομία.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει το κίνητρο και η διαδρομή που ακολούθησε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος είχε εγκαταλείψει στα μέσα Σεπτεμβρίου την Τυνησία, όπου ζούσε με την οικογένειά του.

Στις 20 Σεπτεμβρίου έφτασε στην Λαμπεντούζα στην Ιταλία, ενώ φέρεται ότι στις 9 Οκτωβρίου αποβιβάστηκε στο Μπάρι, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την μητέρα του, ο Μπραχίμ Ισάουι, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες, προσευχόταν για δυόμιση χρόνια. «Δεν έβγαινε και δεν είχε επικοινωνία με κόσμο», δήλωσε στο AFP.

Στην Τυνησία ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου για βία και ναρκωτικά, σύμφωνα με την τυνησιακή δικαιοσύνη, η οποία άρχισε επίσης έρευνα για την επίθεση στη Νίκαια.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.