Header Ads

Πάρτι στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν το lockdown

Στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό βρίσκεται πλέον από τις σήμερα στις 06:00 το πρωί η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, και κάποιοι Θεσσαλονικείς έσπευσαν να το γλεντήσουν το τελευταίο βράδυ τους, πριν το τοπικό lockdown. 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον τα καταστήματα της εστίασης θα είναι κλειστά μέχρι νεωτέρας και θα λειτουργεί μόνον το λιανεμπόριο. 

Κάποιοι καταστηματάρχες (και θαμώνες που γέμισαν το μαγαζί τους παρά το ιδιαίτερα βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο της πόλης) σκέφτηκα ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν πάρτι. 

Σε εικόνες που μετέδωσε το Open αλλά και το Mega, φαίνεται ο απίστευτος συνωστισμός, σε κλειστός μάλιστα χώρο, που σημαίνει ότι είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό στην περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κρούσμα. 

Στο βίντεο φαίνεται να τραγουδούν «το τελευταίο βράδυ μου», ο ένας δίπλα στον άλλον.

Δείτε επίσης πλάνα από το 16.15 και μετά 

Θυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, το Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου, όταν ακόμα η Θεσσαλονίκη είχε διψήφιο μόνο αριθμό κρουσμάτων (στις 15 Οκτωβρίου για παράδειγμα είχε μόνο 38 ενώ χθες κατέγραψε 275 και προχθές 384) στο ΑΠΘ γινόταν πάρτι και με εκατοντάδες άτομα (τοπικά μέσα έκαναν λόγο για 1.500, ενώ ο πρύτανης του ΑΠΘ έλεγε ότι παρευρέθηκαν «κάποιες δεκάδες φοιτητών». 

 Σύμφωνα με το thessnews, στα 50 ανέρχονται τα κρούσματα στο πανεπιστήμιο. 

Πρόκειται για 48 κρούσματα γενικά στο πανεπιστήμιο και δύο κρούσματα που είχαν βρεθεί στις εστίες του ΑΠΘ. Όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους εκτός από τους δύο που είναι στις εστίες. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί.

Ωστόσο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης κάνει λόγο για τέσσερα κρούσματα στις εστίες με τους φοιτητές να ζητούν να γίνουν άμεσα τεστ σε όλους.

Παράλληλα σε ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την στάση της πρυτανείας λέγοντας πως «αρχικά είχε δεσμευτεί για την διεξαγωγή 600 τεστ σε όλους τους εστιακούς φοιτητές σε χρόνο άμεσο από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, μέρες αργότερα ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθούν μόνο 50 τεστ δειγματοληπτικά. Ενόσω η διασπορά του ιού συνεχίζεται, σήμερα εξήγγειλε πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα τεστ , επικαλούμενη το φόρτο εργασίας του ΕΟΔΥ».

 Κατά τα λοιπά, χθες οι Θεσσαλονικείς έκαναν ουρές για ένα rapid test, και όπως έγινε γνωστό από τα 3.100 που διενεργήθηκαν συνολικά, τα 210 βγήκαν θετικά, πράγμα που σημαίνει ότι η θετικότητα των τεστ είναι στο 6,8%.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.