Header Ads

Δήμαρχος Κοζάνης: Να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης και στους χρήστες της τηλεθέρμανσης

Δήμαρχος Κοζάνης: Να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης και στους χρήστες της τηλεθέρμανσης

Επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη, κοινοποιώντας το αίτημά του για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης και στους χρήστες της τηλεθέρμανσης.

Στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι  ο ενεργειακός άξονας της περιφέρειάς μας  πλήττεται έντονα από την πρώιμη συρρίκνωση της λιγνιτικής συνεισφοράς στην ηλεκτροπαραγωγή της πατρίδας μας και αυτό οδηγεί μέρος των κατοίκων της περιοχής σε φτωχοποίηση και καθεστώς ενεργειακής φτώχειας.

Η  χορήγηση του επιδόματος  θέρμανσης λοιπόν και σε αυτή την κατηγορία Ελλήνων πολιτών, με τα ίδια εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που ισχύουν και για τα άλλα καύσιμα, θα αποτελέσει σημαντικό βοήθημα για τους κατοίκους μιας περιοχής που χαρακτηρίζεται από τους πολύ βαρείς χειμώνες της, στο πνεύμα της ισότιμης αντιμετώπισης καθώς και  της δικαιοσύνης την οποία μνημονεύετε.

Θα αποτελούσε επίσης και μια κίνηση αναγνώρισης σε μια περιοχή που εδώ και 60 (;) χρόνια έδωσε τα «σπλάχνα» της και ήταν ο πυλώνας της ηλεκτροπαραγωγής για ολόκληρη τη χώρα.».

 

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.