Header Ads

Λυών: Πυροβολισμό δέχθηκε ελληνορθόδοξος ιερέας - Ο δράστης εξαφανίστηκε

Σοκ προκαλούν οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών στην Γαλλία, με την τελευταία να απαριθμεί τρεις νεκρούς στη Νίκαια. Αυτή την φορά, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου, πυροβολήθηκε ελληνορθόδοξος ιερέας, ενώ στη συνέχεια ο δράστης εξαφανίστηκε. 

Τα αίτια της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά το τεταμένο κλίμα μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και του Ισλάμ κινούν τις υποψίες για τρομοκρατική επίθεση σε παρόμοια περιστατικά. 

Νωρίτερα σήμερα ο Μακρόν παραδέχτηκε, ότι κατανοεί τα αισθήματα των Μουσουλμάνων για τον Μωάμεθ. Σημειώνεται, ότι οι ενέργειες του Γάλλου προέδρου μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιουέλ Πατί στάθηκαν αφορμή για τη διένεξη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κάλεσμα για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

 

Η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν έχει κηρύξει «πόλεμο» στον ισλαμικό εξτρεμισμό, εν μέσω διαμαρτυριών από την πλευρά των Μουσουλμάνων για τη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ, πολλών από τα οποία τα βρίσκουν προκλητικά.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.