Header Ads

Ταϊβάν: 200 μέρες χωρίς κανένα εγχώριο κρούσμα κορονοϊού

Η Ταϊβάν ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αποτελούσε χώρα - υπόδειγμα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κάτι που έρχονται να επισφραγίσουν οι πρόσφατες, εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις της.

Την ώρα που ο φονικός ιός εξαπλώνεται ανά την υφήλιο με τρομακτικούς ρυθμούς, η ασιατική χώρα εδώ  200 ημέρες δεν έχει καταγράψει ούτε ένα εγχώριο κρούσμα Covid-19 (σ.σ. μετάδοση στο εσωτερικό της χώρας).

Πώς αποτρέψαμε την εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού - Άρθρο του πρέσβη της Ταϊβάν στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ελέγχου Νόσων της χώρας ανέφερε τελευταία εγχώριο κρούσμα στις 12 Απριλίου. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ευχαρίστησαν τους πολίτες για τον ρόλο τους στην επίτευξη αυτού του σπουδαίου κατορθώματος, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Η Ταϊβάν έχει καταγράψει μόνο 553 κρούσματα Covid-19 και μόλις επτά θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Ενώ έχει σταματήσει την εγχώρια μετάδοση, συνεχίζει να καταγράφει νέες μολύνσεις ατόμων που φτάνουν από το εξωτερικό.

 

Η χώρα έχει επαινεθεί για την επιτυχή ανταπόκρισή της στην πανδημία, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τους στενούς επιχειρηματικούς και τουριστικούς δεσμούς της με την Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εξάλλου, έχουν καταγραφεί περισσότερα από 44 εκατομμύρια κρούσματα και 1,1 εκατομμύρια θάνατοι.

Η Ταϊβάν δίδαξε τον κόσμο πώς να νικήσει τον κορονοϊό, τώρα δείχνει τον δρόμο της επανόδου

Η επιτυχία της Ταϊβάν αποδίδεται εν μέρει στην ταχεία ανταπόκρισή της στο ξέσπασμα της πανδημίας. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες, αξιωματούχοι έλεγχαν  τους επιβάτες στις πτήσεις από την Γουχάν, την κινεζική πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία, για συμπτώματα πυρετού και πνευμονίας.

Στις 20 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση λάνσαρε επίσημα το Κέντρο Διοίκησης Επιδημίας για να συντονίσει τις δράσεις μεταξύ διαφόρων τμημάτων και υπηρεσιών.

Επίσης, επικοινώνησε αποτελεσματικά τη σημασία της χρήσης μάσκας, ενώ να φρόντισε εξαρχής να αποτρέψει τις αγορές πανικού και την εκτίναξη των τιμών, επιβάλλοντας περιορισμούς.

Παράλληλα, η χώρα θωράκισε γρήγορα τα σύνορά της, αναστέλλοντας τις πτήσεις από τη Γουχάν στις 23 Ιανουαρίου και απαγόρευσε την είσοδο Κινέζων υπηκόων που κατοικούσαν στην πόλη.

Πηγή: Guardian

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.