Header Ads

Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ - Στενεύουν τα περιθώρια στην Ευρώπη

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν λίγα περισσότερα από 100.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την Παρασκευή, αριθμός άνευ προηγουμένου τόσο για τη χώρα, όσο και παγκοσμίως, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Τα 100.233 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μέσα σε μια μέρα ξεπερνούν κατά πολύ το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ανερχόταν σε 97.894 και είχε καταγραφεί στην Ινδία τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των μολύνσεων των τελευταίων δύο ημερών σημαίνει ότι στη χώρα καταγράφεται πλέον πάνω από ένα κρούσμα κάθε δευτερόλεπτο.

Η νέα έξαρση καταγράφηκε μόλις τέσσερις ημέρες προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, την Τρίτη. Η πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 230.000 ανθρώπους στη χώρα, μονοπωλεί την επικαιρότητα και την πολιτική κατά το τελικό στάδιο της προεκλογικής εκστρατείας.

Το άθροισμα των κρουσμάτων μόλυνσης ξεπέρασε χθες τα 9 εκατομμύρια, ή σχεδόν το 3% του πληθυσμού της χώρας.

Δεκαέξι πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων, ενώ δεκατρείς πολιτείες ρεκόρ εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία.

Μέσα στον Οκτώβριο, 31 πολιτείες κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων, ανάμεσά τους πέντε που χαρακτηρίζονται κλειδιά στις εκλογές: το Οχάιο, το Μίσιγκαν, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσιλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχονται σε 272 ανά 10.000 κατοίκους και οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ανέρχονται σε 7 ανά 10.000 κατοίκους. Στην Ευρώπη, οι μολύνσεις και οι θάνατοι ανά 10.000 κατοίκους ανέρχονται αντίστοιχα σε 127 και 4.

Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 1.000 σε 24 ώρες την Πέμπτη, για τρίτη φορά μέσα στον μήνα.

Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί στα αμερικανικά νοσοκομεία αυξήθηκε κατά 50% τον Οκτώβριο στους 46.000, το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Αυγούστου.

 

Ρεκόρ κρουσμάτων σε μια ημέρα στην Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέγραψε ρεκόρ 8.752 νέων κρουσμάτων κορονοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Τα νέα κρούσματα που είχαν διαγνωστεί το προηγούμενο 24ωρο ανέρχονταν σε 8.312, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στην Ουκρανία ανέρχεται τώρα σε 387.481.

 

Αρνητικά νούμερα και στη Γερμανία

Σε 19.059 — αριθμό άνευ προηγουμένου από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και ρεκόρ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα — ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 που καταγράφηκε στη Γερμανία τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των καταγεγραμμένων περιπτώσεων να φθάνει πλέον τις 518.753, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Παράλληλα, άλλοι 103 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 10.452 νεκρούς.

 

Πάνω από 30 κρούσματα στην Κίνα το τελευταίο 24ωρο

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν 33 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή, από 25 την προηγουμένη, ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Τα έξι από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκαν στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ (δυτικά), σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ τα υπόλοιπα 27 ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Εντοπίστηκαν 38 ασυμπτωματικοί φορείς, αριθμός μειωμένος από τις 53 τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες γινόταν λόγος την προηγουμένη. Οι υγειονομικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Δεκαεπτά ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 355, οι 9 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.973 μολύνσεων.

 

Πάνω από 500 θάνατοι στο Μεξικό σε μια ημέρα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 516 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 6.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 91.289 νεκρούς επί συνόλου 918.811 μολύνσεων.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πάντως επισημάνει πως ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Την Κυριακή, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 πιθανότατα είναι πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

 

Νέο lockdown πιθανότατα στη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς εκφράζονται ανησυχίες διότι τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο κατακλύζονται από ασθενείς με την COVID-19, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «The Times».

Τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη (4η Νοεμβρίου) και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου, κατά τις πληροφορίες των Τάιμς.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου μεθαύριο Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή [1].

Το ΗΒ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών εντός 28 ημερών από τη διάγνωση πως τα θύματα είχαν συμπτώματα της COVID-19.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.