Header Ads

Πτολεμαΐδα: Kαμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Πτολεμαΐδα: Kαμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού στέλνει με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού στις 25 Οκτωβρίου ο Δήμος Εορδαίας, διοργανώνοντας καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Έτσι, αύριο, Σάββατο 24, και την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, θα φωταγωγηθεί σε αποχρώσεις του ροζ το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ σε συνεργασία με το τοπικό Διαγνωστικό Κέντρο «Υγεία», το «Ιπποκράτειο» Πτολεμαΐδας, το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης θα διατεθούν δωρεάν -κατόπιν κλήρωσης- εξετάσεις μαστογραφίας, εξετάσεις καρκινικών δεικτών και μάσκες.

Επίσης, θα διατεθούν οκτώ βιβλία της Σοφίας Νικολαΐδου με τίτλο «Καλά και σήμερα». Την καμπάνια, εκτός των παραπάνω φορέων, συνδιοργανώνουν η Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Ν. Κοζάνης, ο Ιατρικός Σύλλογος Ν. Κοζάνης, και οι Σύλλογοι Καρκινοπαθών, Κουρέων Κομμωτών και «Φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης» Πτολεμαΐδας.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 2463055719 και 6973679757, μέχρι και την Κυριακή, ενώ η  κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα παρουσία των δημοσιογράφων, οπότε και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των γυναικών που θα κάνουν χρήση των προσφορών.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.