Header Ads

Συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομείο της Γλυφάδας

Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στις υγειονομικές αρχές, ύστερα από τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε γηροκομείο στη Γλυφάδα.

 

Συμφώνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, πέντε ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Εντός της ημέρας αναμένονται και τα αποτελέσματα των τεστ στους υπολοίπους τροφίμους του γηροκομείου.

Χθες στη χώρα μας καταγράφηκαν 508 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.  

Η Αττική, όπου χθες εντοπίστηκαν 227 νέα κρούσματα, παραμένει το «κέντρο βάρους» της επιδημίας στη χώρα, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς απέχει από το να ανέβει επίπεδο επικινδυνότητας από το 3 που είναι σήμερα στο 4, όπως συνέβη από χθες το πρωί στην Κοζάνη. Αντίθετα, άλλες περιοχές όπως τα Ιωάννινα (31 νέα κρούσματα χθες) φαίνεται να είναι πιο κοντά σε αυτό το ενδεχόμενο, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να επαναλαμβάνει ότι η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ανησυχητική κρίνεται και η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη (63), Καστοριά (20 νέα κρούσματα χθες) και Κόρινθο.

Σε Κοζάνη και Γιάννενα ο Χαρδαλιάς

Στην Κοζάνη μεταβαίνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα έχει περάσει από χθες στο επίπεδο 4 Aυξημένου Kινδύνου στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στην έδρα της αντιπεριφέρειας, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, στην οποία θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι τέσσερεις δήμαρχοι της περιοχής. Τον Νίκο Χαρδαλιά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος και ο διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρος Σαπουνάς.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα μεταβεί στα Γιάννενα, όπου στις 12 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους συνεργάτες του, καθώς η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων εμφανίζει και αυτή υψηλό επιδημιολογικό φορτίο (επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης).

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.