Header Ads

Νέες Ταινίες: «Η Ελπίδα του Κόσμου», «Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» και «Έλα Να Παίξουμε»

Μία ταινία τρόμου, μία μαύρη κωμωδία και ένα ενδιαφέρον δικαστικό δράμα. Οι πέντε ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. 

«Η Ελπίδα του Κόσμου» του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν

Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.

«Για να παραφράσω τον Μαρξ», γράφει ο Γκεντιγκιάν «ο νέο-καπιταλισμός, οπουδήποτε κυριαρχεί, έχει συντρίψει αδελφικές, φιλικές και οικογενειακές σχέσεις και δεν επιτρέπει καμία σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους εκτός από το ψυχρό συμφέρον. Έχει βυθίσει όλα μας τα όνειρα στα παγωμένα νερά του εγωιστικού υπολογισμού.

Αυτό θέλει να δείξει, αυτό το σκοτεινό κοινωνικό παραμύθι, μέσα από την ιστορία μιας επανασυνδεδεμένης οικογένειας που μοιάζει με πύργο από τραπουλόχαρτα. Πίστευα πάντα πως το σινεμά μπορεί να μας κινήσει, μερικές φορές καθώς μας παρουσιάζει ένα παράδειγμα του κόσμου όπως θα έπρεπε να είναι, και άλλες, του κόσμου όπως είναι.

Με άλλα λόγια χρειάζεται, τόσο οι κωμωδίες, όσο και οι τραγωδίες να εξακολουθούν να αμφισβητούν τον τρόπο ζωής μας… Και πρέπει να συνεχίσουμε να αμφιβάλλουμε για τους εαυτούς μας περισσότερο από ποτέ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ώστε να αντισταθούμε στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχει κάτι το φυσικό στις κοινωνίες στις οποίες ζούμε».

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Αριάν Ασκαρίντ στο Φεστιβάλ Βενετίας  2019.

Παίζουν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Αναΐς Ντεμουστιέ.

«Έλα να Παίξουμε» του Tζέικομπ Τσέις

Ο ανερχόμενος Άζι Ρόμπερτσον («Ιστορία Γάμου») είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ.

Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο μας, οι γονείς του Όλιβερ (Τζίλιαν Τζέικομπς και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ) θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.

«Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» του Αλα Εντι Ατζέμ

Λίγο πριν από τη σύλληψη του, ένας κλέφτης θάβει σε έναν λάκκο μια τσάντα γεμάτη χρήματα σ′ ένα έρημο χωριό, μεταμφιέζοντας το σημείο σε τάφο. Όταν μετά από καιρό αποφυλακίζεται και επιστρέφει για να πάρει τα χρήματα, βρίσκει πάνω από τον λάκκο ένα μικρό μαυσωλείο αφιερωμένο σε έναν άγνωστο άγιο όπου πηγαίνουν προσκυνητές και γύρω από αυτόν, ένα ολόκληρο χωριό.

Η μαύρη κωμωδία του Μαροκινού Αλα Εντι Ατζέμ έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2019. 

«Υπόθεση Κολλίνι» του Μάρκο Κροϊζπέιντνερ

Στον νεαρό δικηγόρο Κάσπαρ Λάινεν, ανατίθεται να υπερασπιστεί τον κύριο ύποπτο μιας θεαματικής υπόθεσης δολοφονίας. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο άνδρας που υπερασπίζεται -ένας ψυχρός δολοφόνος με μεγάλα μυστικά- εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.

Ένα καθηλωτικό θρίλερ βασισμένο στο ομότιτλο μπεστ σέλερ του Φέρντιναντ βον Σίραχ.

Παίζουν: Ελίας Μ′ Μπαρέκ, Αλαξάντρα Μαρία Λάρα, Χάινερ Λότερμπαχ, Φράνκο Νέρο. 

«Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα 3» του Σον ΜακΝαμάρα

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης.

Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Ελληνική μεταγλώττιση: Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Έλενα Δελακούρα, Μαρία Ζέρβου, Ζαχαρίας Ρόχας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Βασίλης Μήλιος, Αργύρης Παυλίδης, Μελίνα Κατσακούλη, Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης. 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.