Header Ads

Κοζάνη: Λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων ζητά το Επιμελητήριο

Κοζάνη: Λήψη πρόσθετων οικονομικών μέτρων ζητά το Επιμελητήριο

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ΠΕ Κοζάνης ζητούν με  επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, το Επιμελητήριο σε συνεργασία με  επαγγελματικούς φορείς, με αφορμή  την επιβολή στην περιοχή μας των νέων μέτρων «κόκκινου επιπέδου»  για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων προτείνουν:

α. Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους κατά ελάχιστο 2000,00 ευρώ ανά δικαιούχο αντί των 300,00 ευρώ ανά δικαιούχο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

β. Η διαβάθμιση (με ελάχιστο ποσό τα 2.000,00 ευρώ ανά δικαιούχο) να λαμβάνει ως ισοβαρή κριτήρια τον κύκλο εργασιών και τον αριθμό των εργαζομένων.

γ. Κάλυψη των επιταγών – συναλλαγματικών προς τους προμηθευτές από τις τράπεζες.  Αντίστοιχα, η πληρωμή αυτών των επιταγών να πραγματοποιηθεί άτοκα για ένα έτος από τις επιχειρήσεις και να μεταφερθεί μέσα στο 2021.

δ. Απαλλαγή φορολογικών, ασφαλιστικών, εργοδοτικών εισφορών των επιχειρήσεων έως τέλος του έτους (για το τρίμηνο Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2020).

ε. Αύξηση του κονδυλίου της Περιφέρειας για το πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων λόγω Covid-19, από 10 εκατ. τουλάχιστον σε 30 εκατ. ευρώ.

στ. Πώληση μόνο ειδών πρώτης ανάγκης (ήτοι είδη με ΦΠΑ 13%) από τα Super Market, με στόχο τη διαφύλαξη του ανταγωνισμού σε σχέση με το λιανικό εμπόριο.

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.