Header Ads

To Netflix ίσως χάσει 4 εκατ. συνδρομητές μόνο στις ΗΠΑ - Τι πραγματικά φταίει

Η Needham and Co είναι η τέταρτη χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street μέσα σε δύο μήνες που μείωσε την πιστοληπτική της ικανότητα για το Netflix  την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι ο ανταγωνισμός από νέες συνδρομητικές υπηρεσίες streaming θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια 4 εκατομμυρίων συνδρομητών στις ΗΠΑ το επόμενο έτος .

Η οικονομική αναλύτρια της Needham, Λάουρα Μάρτιν, που προέβη στην προαναφερθείσα ενέργεια, δήλωσε ότι το Netflix θα πρέπει να μειώσει τις τιμές για ανταγωνιστεί τις νεοφερμένες υπηρεσίες της Apple (Apple TV+) και της Walt Disney (Disney +). 

Η συγκεκριμένη ενέργεια της χρηματιστηριακής εταιρείας ήρθε μια μέρα από την κυριαρχία των ταινιών παραγωγής Netflix στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Χρυσής Σφαίρας του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, διεκδικούν 17 βραβεία σε τηλεοπτικές κατηγορίες και 17 σε κινηματογραφικές ταινίες, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων υποψηφίων “The Marriage Story” και “The Irishman”.

Η υπηρεσία συνεχούς ροής είχε 60,62 εκατομμύρια συνδρομητές στις Ηνωμένες Πολιτείες από το τελευταίο τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το ένα τρίτο της παγκόσμιας συνδρομητικής βάσης της.

Η προσέγγιση αυτή συνοδεύτηκε με ένα αυξανόμενο χρέος, το οποίο ανερχόταν στα 12,43 δισ. δολάρια, προκαλώντας ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών.

Αναφέρεται επίσης ότι επειδή η εταιρεία αρνείται να προσθέσει διαφημίσεις στην πλατφόρμα της, αναγκάζεται να αυξάνει τις τιμές των πακέτων της, πράγμα που φέρνει ως αποτέλεσμα να φεύγουν οι συνδρομητές. 

Οι μετοχές της Netflix, οι οποίες ήταν υπό πίεση φέτος, υποχώρησαν 2,6% στα $ 294,50 στο χρηματιστήριο πριν την καμπάνα της Τρίτης.

 

Πηγή: Reuters 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.