Header Ads

Η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς για το 2020 - και δεν μας εξέπληξε καθόλου

Η Pantone ξέρει από χρώματα και κάθε χρόνο, από το 2000, ανακηρύσσει το χρώμα της χρονιάς. Για το 2020 δεν είναι άλλο από το Κλασικό Μπλε.  

Φέτος επέλεξε ένα χρώμα αντίδοτο στο στρες της καθημερινότητας και σύμφωνα με τους ψυχολόγους αυτό είναι το κλασικό μπλε

Το PANTONE 19-4052 Classic Blue είναι το χρώματα που έχει το μπλούμπερι, το κουτάκι της Pepsi και ο ουρανός στο τέλος της ημέρας. 

«Ζούμε σε μια εποχή που τα πράγματα φαίνεται να είναι, σε όλο τον κόσμο, λίγο, δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ασταθή, αλλά ας πούμε λίγο επισφαλή», λέει η Λόρι Πρέσμαν, αντιπρόεδρος της Pantone. «Τίποτα δεν είναι απολύτως βέβαιο από τη μια στιγμή στην άλλη».

Η Pantone δεν διευκρίνισε γιατί θεωρεί τους ανθρώπους «κλονισμένους». Οι πολιτικές αναταραχές φαίνονται ένας καλός λόγος, γράφουν οι New York Times, αλλά η Πρέσμαν λέει ότι «δεν το είδαμε ως πολιτικό μήνυμα».  

Αντίθετα ενοχοποιεί έναν κοινό μας εχθρό για το άγχος: την τεχνολογία. 

Το Κλασικό Μπλε παρέχει ένα καταφύγιο, εκπληρώνοντας μια επιθυμία για αξιόπιστα και σταθερά θεμέλια.  

Εδώ και 20 χρόνια, η Pantone επιλέγει ένα χρώμα για να χαρακτηρίσει τη χρονιά που έρχεται. Η εταιρεία χρησιμοποιεί την ανάλυση τάσεων που θα επηρεάσουν την ευρεία αγορά προϊόντων, τις τάσεις της μόδας και την διακόσμηση για το σπίτι.  

Το χρώμα για το 2019 ήταν το Living Coral, το ήπιο κοραλί χρώμα, που συμβόλιζε την αισιοδοξία. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.