Header Ads

Influencer απείλησε πολίτη με όπλο για ένα domain - Τώρα θα μείνει στη φυλακή μέχρι το 2034

Νομίζαμε έχουμε ακούσει όλων των ειδών τις ειδήσεις για τους influencers μέχρι σήμερα, αλλά μάλλον κάναμε λάθος!

Ένας influencer στην Άϊοβα των ΗΠΑ, καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση όταν προσπάθησε να κλέψει από άνδρα το όνομα domain υπό την απειλή όπλου.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος Ρόσι Λοράθιο Άνταμς, γνωστός και ως Πόλο, ίδρυσε την εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης «State Snaps» το 2015 ενώ ήταν ακόμα φοιτητής στο πανεπιστήμιο και σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι ακόλουθοι του συχνά χρησιμοποιούσαν το σύνθημα «Do it for State» δηλαδή «Κάντο για το κράτος».

Ο Άνταμς ήθελε να χρησιμοποιήσει το όνομα domain doitforstate.com αλλά το είχε ήδη κάποιος κάτοχος με το όνομα Σεντάρ Ραπιντς. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Άνταμς αρχικά προσπάθησε να αγοράσει το όνομα από τον κάτοχο, αλλά εκείνος αρνήθηκε επανειλημμένα.

Τον Ιούνιο του 2017, ο Άνταμς έπεισε τον ξάδερφό του, Σέρμαν Χόπκινς Τζούνιορ να εισβάλει στο σπίτι του κατόχου και να τον αναγκάσει υπό την απειλή όπλου να πουλήσει το όνομα στον Άνταμς.

Ο Χόπκινς, φορώντας καλσόν και γυαλιά ηλίου πάνω από το πρόσωπό του και ένα καπέλο στο κεφάλι του, κυνήγησε τον άνδρα στις σκάλες, μέχρι να τον πιάσει. Κατά τη διάρκεια της πάλης, το θύμα κατόρθωσε να αποκτήσει τον έλεγχο του όπλου αλλά πυροβολήθηκε στο πόδι. Στη συνέχεια, πυροβόλησε τον Χόπκινς αρκετές φορές στο στήθος.

Ο Χόπκινς, ο οποίος επέζησε από τις πληγές του πυροβολισμού, καταδικάστηκε πέρυσι σε 20 χρόνια φυλάκισης. Ο ίδιος δήλωσε ένοχος τον Δεκέμβριο του 2017.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής καταδίκασε τον Άνταμς σε 14 χρόνια φυλάκισης τη Δευτέρα και τον διέταξε επίσης να καταβάλει 9.000 δολάρια σε αποζημίωση συν τα δικαστικά έξοδα.

 πηγή: usatoday

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.