Header Ads

Ινδία: Γυναίκα πυρπολήθηκε από τους βιαστές της καθ'οδόν για το δικαστήριο

Ενα θύμα βιασμού ηλικίας 23 ετών στην Ινδία δίνει μάχη για τη ζωή της, καθώς πυρπολήθηκε ενώ πήγαινε στο δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης της σεξουαλικής της κακοποίησης.

Η γυναίκα βρισκόταν καθ΄οδόν για την κατάθεσή της σε βάρος δύο κατηγορούμενων ανδρών, που φέρονται να την βίασαν τον περασμένο Μάρτιο, στην επαρχία Ούταρ Πραντές.

Η άτυχη 23χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας σοβαρά εγκαύματα.

Πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων δύο από τους κατηγορούμενους βιαστές, συνελήφθησαν με την υποψία ότι της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Η γυναίκα όδευε προς ένα σιδηροδρομικό σταθμό, όταν μια ομάδα ανδρών της επιτέθηκαν και την έσυραν σε ένα κοντινό χωράφι, όπου την πυρπόλησαν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Οι γιατροί δήλωσαν ότι είχε υποστεί εγκαύματα στο 90% του σώματός της και ότι σύντομα θα διακομισθεί με αεροπλάνο στο Δελχί, εξαιτίας της κρισιμότητας της κατάστασής της.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Ουνάο, η οποία ήταν πρόσφατα απασχόλησε τις ειδήσεις για μια άλλη περίπτωση βιασμού.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για δολοφονία εναντίον ενός βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος τον Ιούλιο, αφότου μια γυναίκα που τον κατηγόρησε για βιασμό τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο. Δύο θείες της σκοτώθηκαν και ο δικηγόρος τους τραυματίστηκε.

Αυτό το τελευταίο περιστατικό προκάλεσε εκτεταμένη οργή στην Ινδία, η οποία εξακολουθεί να κλονίζεται από μια άλλη υπόθεση δολοφονίας και βιασμού, με θύμα μια 27χρονη κτηνίατρο που βιάστηκε και πυρπολήθηκε στις 27 Νοεμβρίου.

Διαμαρτυρίες ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα μετά την ανακάλυψη των θρυμματισμένων οστών της, μετά την εξαφάνισή της την περασμένη εβδομάδα.

100 βιασμοί κάθε μέρα

Σχεδόν εκατό βιασμοί καταγγέλλονται στην Ινδία κάθε μέρα, σύμφωνα με τις τελευταίες καταγεγραμμένες στατιστικές για το έγκλημα. Σε όλες τις πόλεις και τα χωριά οι γυναίκες, τα παιδιά ακόμη και οι άνδρες πέφτουν θύματα βίαιων επιθέσεων. 

Σε μια χώρα όπου υπάρχει τεράστιο στίγμα γύρω από την δημόσια καταγγελία  υποθέσεων σεξουαλικής βίας, δεν φαίνεται πως υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για όσους κάνουν και οι αρχές μάλλον δεν κάνουν αρκετά για να τιμωρήσουν τους δράστες.

Τις τελευταίες ημέρες ορισμένοι αξιωματούχοι κάλεσαν τις γυναίκες να επιστρέφουν στο σπίτι τους νωρίτερα το βράδυ ή να αποφεύγουν τη χρήση μέσων μεταφορών σε συγκεκριμένες ώρες.

Ο βιασμός και η σεξουαλική βία κατά των γυναικών βρίσκονται στο επίκεντρο της χώρας από το Δεκέμβριο του 2012 και τη δολοφονία νεαρής γυναίκας σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα. Αλλά από τότε δεν υπήρξε κανένα σημάδι ότι τα εγκλήματα κατά των γυναικών υποχωρούν.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η αστυνομία κατέγραψε 33.658 περιπτώσεις βιασμού στην Ινδία μόνο το 2017 - δηλαδή κατά μέσο όρο 92 βιασμοί κάθε μέρα.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.