Header Ads

Φωτιά στη Συγγρού: Ανοιχτό το σενάριο του εμπρησμού στο ξενοδοχείο

Ανοιχτό αφήνουν το σενάριο του εμπρησμού οι Αρχές για την επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε σε κεντρικό ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στο Νέο Κόσμο.

«Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι να ήθελαν να προκαλέσουν χάος και να κινδυνεύσουν δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Είναι, ωστόσο, νωρίς για συμπεράσματα. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη., Δεν έχουμε ακόμα την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά», λέει ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν μέσα σε δωμάτιο του 2ου ορόφου ένα μπιτόνι, γεμάτο πετρέλαιο. Το δωμάτιο ήταν άδειο, ενώ οι ένοικοι είχαν φύγει από αυτό λίγο πριν. Το δεδομένο αυτό κάνει τους πυροσβέστες να ερευνούν το σενάριο κάποιος να έβαλε με εύφλεκτο υγρό τη φωτιά στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου, από όπου ξεκίνησαν όλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μπιτόνι βρέθηκε και στον 1ο όροφο.  Ο 2ος όροφος δεν τυλίχτηκε στις φλόγες, οι οποίες περιορίστηκαν στον 1ο όροφο. Οι καπνοί, ωστόσο, κατέληξαν μέχρι και τον 6ο όροφο του ξενοδοχείου. Η ύπαρξη μπιτονιού στον 2ο όροφο αφήνει ανοιχτό το σενάριο οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού.

Πληροφορίες από το Π.Σ. αναφέρουν ότι όταν έφτασαν οι πυροσβέστες στο ξενοδοχείο οι χώροι μύριζαν έντονα εύφλεκτο υγρό. Αυτό ισχύει και για τον 1ο όροφο και για τον 2ο.

Τυλίχτηκε στους καπνούς

 Οι φλόγες ήταν περιορισμένης έκτασης. Όχι όμως και οι καπνοί, οι οποίοι ήταν έντονοι και πυκνοί λόγω των πολλών πλαστικών υλικών του ξενοδοχείου. Οι καπνοί ανέβαιναν προς τα πάνω, κυρίως μέσω του κλιμακοστασίου. Το γεγονός ότι τα περισσότερα παράθυρα ήταν κλειστά είχε ως αποτέλεσμα ο καπνός να φτάσει μέχρι τον 6ο όροφο και να αρχίσει να βγαίνει έξω από ανοιχτά παράθυρα που υπήρχαν εκεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πολλοί πίστεψαν αρχικά ότι η φωτιά προκλήθηκε στον 6ο όροφο. Τα άτομα που εγκλωβίστηκαν ήταν από τον 1ο όροφο και πάνω, ακριβώς λόγω της ανόδου των πυκνών καπνών.

20 άτομα απεγκλωβίστηκαν

Συνολικά απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική 20 άτομα. Από αυτά τα τρία, δύο γυναίκες και ένας άντρας, διακομίστηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ο άντρας έχει αναπνευστικά προβλήματα και κάταγμα στο πόδι.

Από τους 20 άντρες και γυναίκες που απεγκλωβίστηκαν, οι δύο κατέβηκαν από το ξενοδοχείο με γερανοφόρο όχημα. Οι εγκλωβισμένοι τρομοκρατήθηκαν, καθώς έβλεπαν πυκνούς καπνούς, χωρίς να έχουν εικόνα για το πόσο μεγάλη είναι η φωτιά.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.