Header Ads

Το τρίευρω που απειλεί να τινάξει στον «αέρα» δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

photo: Eurokinissi

Ένα παράβολο υψους 3 ευρω απειλεί να τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα για τις προκηρύξεις 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 και τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ

Με τροπολογία που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το σχέδιο «ΗΡΑΚΛΗΣ» που εισάγεται αύριο Πέμπτη προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, επιχειρείται να επανέλθει το ζήτημα το οποίο έχει προκύψει για μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην καταβολή ή μη ενός παραβόλου αξίας 3 ευρώ και λόγου αυτού, κινδυνεύουν να αποκλειστούν από διορισμούς μονίμων ή αναπληρωτών, σε μια διαδικασία την οποία επιβλέπει το ΑΣΕΠ.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη πριν από λίγο διάστημα είχε αναφέρει σχετικά απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση ότι «το ΑΣΕΠ είναι Αρχή της οποίας την ανεξαρτησία σέβεται η κυβέρνηση» συμπληρώνοντας «Ο ΑΣΕΠ μας ενημέρωσε ότι έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει θετικά αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω εσφαλμένης αναγραφής του παραβόλου ή αιτήσεις για τις οποίες εντός της σχετικής δίμηνης προθεσμίας του Taxisnet πληρώθηκε άλλο ισόποσο παράβολο. Αυτό το ανέφεραν κατά την διάρκεια και μετά τη συνάντηση με την ΔΟΕ, η οποία έκανε μια ειδική παράσταση στον ΑΣΕΠ».

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ μόμως σε συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος ώστε να βρεθεί λύση .

Ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Αθανάσιος Παπαϊωάννου σημείωσε σχετικά «Σε ό,τι αφορά το παράβολο φυσικά η απόφαση είναι της Κυβέρνησης και της Βουλής, αλλά θέλω να λάβετε δύο πράγματα υπόψη σας, διότι πάντα υπάρχει ένα «αλλά». Πρώτον, υπάρχουν κάποια χρονοδιαγράμματα για να βγουν οι άνθρωποι της ειδικής αγωγής, Η 2ΕΑ πιστεύουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει βγει, η 3ΕΑ που είναι και η μεγάλη προκήρυξη, κάποια στιγμή στις αρχές της Άνοιξης, πιστεύουμε να έχει βγει. Εάν γίνει μία τέτοια ρύθμιση, όλα αυτά τα χρονοδιαγράμματα πάνε πίσω και αυτά με τη σειρά τους θα επηρεάσουν και το χρονοδιάγραμμα της γενικής εκπαίδευσης, που είναι και πολύς ο κόσμος, 150.000 άτομα εκτιμά το Υπουργείο Παιδείας ότι θα υποβάλουν αίτηση. Άρα, φυσικά εσείς αποφασίζετε, απλώς να ξέρετε τις συνέπειες κάποιων πραγμάτων και τον κίνδυνο βέβαια να έρθουν και σε άλλες προκηρύξεις οι αντίστοιχοι άνθρωποι, που δεν πλήρωσαν το παράβολο, να ζητάνε ανάλογη ρύθμιση και για εκείνους. Αυτά ευτυχώς δεν τα αποφασίζουμε εμείς, τα αποφασίζει η Βουλή».

Η προαναφερθείσα τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Ν. Φίλης και Κ.Μάρκου προτείνει να συμπεριληφθεί ως διάταξη στο σχέδιο νόμου η ρύθξμιση που θα προβλέπει οι αιτήσεις, που υποβλήθηκαν στα πλαίσια των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ χωρίς να συνοδεύονται από νομίμως εκδοθέν παράβολο δημοσίου Ταμείου, θεωρούνται έγκυρες και λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη από το ΑΣΕΠ για την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων των ως άνω προκηρύξεων, εφόσον οι υποψήφιοι εντός μηνός από την δημοσίευση του παρόντος εκδώσουν και προσκομίσουν με αίτησή τους, ισόποσο παράβολο, ασχέτως ημερομηνίας εκδόσεως και εξόφλησης αυτού.

Newsroom
Από το Blogger.