Header Ads

Γιατί οι ΗΠΑ μπορεί να ξεμείνουν από τηγανητές πατάτες

Οι παγετώνες που έπληξαν τις ΗΠΑ το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Νοεμβρίου, φαίνεται πως επηρεάζουν αρνητικά και την καλλιέργεια πατάτας, με αποτέλεσμα να απειλείται η διαθεσιμότητά τους.  Μήπως οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την «κρίση του γεώμηλου»;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, η παραγωγή πατάτας το 2019 μειώθηκε 6% συγκριτικά με πέρυσι, που ισοδυναμεί σε 422 εκατ. τόνους. «Οι προμήθειες δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση», δηλώνει ο Τρέιβις Μπλέικερ, ο διευθυντής  επικοινωνίας στην Επιτροπή Πατάτας της Πολιτείας Αϊντάχο των ΗΠΑ.

Η έκθεση του Bloomberg αναφέρει ότι οι λιανοπωλητές στρέφονται στους ξένους παραγωγούς για να αντισταθμίσουν την απώλεια. 

Οι παγετώνες φαίνεται πως κάνουν ζημιά στις καλλιέργειες. Για παράδειγμα, οι  παραγωγοί της Ουάσιγκτον ανησυχούν ότι το έδαφος παθαίνει ζημιές εξαιτίας της ψύξης του κατά την περίοδο της συγκομιδής.  

Οι καλλιεργητές πατάτας του Καναδά ανέφεραν στο Bloomberg ότι περίπου το 18% της συγκομιδής και της δικής τους πατάτας έπρεπε να εγκαταλειφθεί φέτος για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

 

Πηγή: Business Insider 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.