Header Ads

Πελόζι: Η διαδικασία παραπομπής του Τραμπ στη Δικαιοσύνη προχωρά

Η πρόεδρος της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε την Πέμπτη πως έδωσε οδηγία στη δικαστική επιτροπή της Βουλής να συντάξει άρθρα για την παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη δικαιοσύνη σχετικά με τις προσπάθειές του να πιέσει την Ουκρανία να πραγματοποιήσει έρευνα σε βάρος πολιτικού του αντιπάλου.

«Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα. Ο πρόεδρος προέβη σε κατάχρηση εξουσίας για προσωπικό του πολιτικό όφελος, σε βάρος της εθνικής μας ασφάλειας, μπλοκάροντας στρατιωτική βοήθεια και μια κρίσιμη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με αντάλλαγμα μια ανακοίνωση για έρευνα σε βάρος του πολιτικού του αντιπάλου» είπε η Πελόζι σε τηλεοπτική της δήλωση.

«Δυστυχώς, αλλά με βεβαιότητα και ταπεινότητα, με πίστη στους ιδρυτές μας, και τις καρδιές μας γεμάτες αγάπη για την Αμερική, σήμερα ζητώ από τον πρόεδρό μας να προχωρήσει με άρθρα παραπομπής στη δικαιοσύνη» πρόσθεσε, αναφερόμενη στον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής, Τζέρολντ Νάντλερ.

Η Πελόζι έκανε τις δηλώσεις αυτές μία ημέρα αφού η επιτροπή πραγματοποίησε ακρόαση όπου τρεις ειδικοί συνταγματολόγοι που κλήθηκαν από Δημοκρατικούς βουλευτές είπαν ότι ο Τραμπ είχε επιδοθεί σε συμπεριφορές που αποτελούν αδικήματα που χρήζουν παραπομπής στη δικαιοσύνη, βάσει του Συντάγματος. Ένας τέταρτος ειδικός, που κάλεσαν Ρεπουμπλικανοί βουλευτές, χαρακτήρισε τη διαδικασία – της οποίας ηγούνται οι Δημοκρατικοί- εσπευσμένη και ελαττωματική.

 (με πληροφορίες από Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.