Header Ads

Κουτσούμπας: Να μη δεχτεί ο λαός υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας

.

Κάλεσμα προς τον λαό να μη δεχτεί «καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΤΕ Ρεθύμνου.

Αναφερόμενος στα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες με την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, τόνισε ότι «αποδεικνύουν ότι έχει καταρρεύσει παταγωδώς, η πολιτική του εφησυχασμού, για τη δήθεν προστασία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που υιοθέτησαν τα κόμματα, που έχουν αλυσοδέσει το λαό μας, τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς» προσθέτοντας ότι «από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι τους, μηδενώς εξαιρουμένου, ακολούθησαν την πολιτική που υπαγόρευε πως αν η Ελλάδα είναι το ‘καλό παιδί’ του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ [...] Και είναι τόσο μεγάλη η προστασία των δήθεν συμμάχων με τα ‘βρείτε τα’ που λέει το ΝΑΤΟ, την υποκρισία των δήθεν κυρώσεων της ΕΕ, την ταύτιση συμφερόντων Ελλάδας - ΗΠΑ που λένε οι Αμερικάνοι, που στο τραπέζι έχει ήδη τεθεί το ζήτημα της συνδιαχείρησης του Αιγαίου» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «γι′ αυτό και τα επιτελεία του συστήματος θέτουν στο λαό το δίλημμα ’συμβιβασμός με την Τουρκία και συνεκμετάλλευση, ή πολεμική εμπλοκή».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας, τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, «αποτελούν το μήλον της έριδος ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη», ενώ συνολικά οι πηγές πλούτου ολόκληρης αυτής της περιοχής «έχουν μπει στο στόχαστρο ιμπεριαλιστικών, ισχυρών κρατών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα τα οποία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα βγει περισσότερο κερδισμένος από η μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη [...] Ο λαός μας όμως ξέρει πως αυτοί οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε πολεμικές συγκρούσεις. Τέτοιοι ανταγωνισμοί βρίσκονται πίσω από τις πολύχρονες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, στην Βόρεια Αφρική και την ίδια τη Λιβύη. Γι αυτό και πρέπει να απορρίψει αυτό το ψευτοδίλημμα και να μη δεχτεί καμία υποχώρηση σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «όποια συμφωνία και διευθέτηση γίνει με την Τουρκία, αυτή πρέπει να γίνει στη βάση του διεθνούς δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων». Συνεχίζοντας, είπε ότι «ενωμένοι εργάτες, αγρότες, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι μπορούμε να παλέψουμε για να απεγκλωβιστούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΝΑΤΟ, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για το ξήλωμα όλων των βάσεων, για να ανοίξει ο δρόμος, που ο λαός μας σε συντονισμό με τους άλλους λαούς της περιοχής, οργανωμένοι αποφασισμένοι, θα επιβάλουν το δίκιο τους».

 Αναφερόμενος στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, είπε όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται και πρόσθεσε ότι «στις Μόριες αλλά και στις νέες Αμυγδαλέζες που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση της ΝΔ και δω στην Κρήτη, για να μαζέψει τα αμάζευτα στο προσφυγικό, μπορεί να δει ο λαός μας τα τραγικά απάνθρωπα αποτελέσματα της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιεί όμως και η ΝΔ, της Συνθήκης του Δουβλίνου, της απαράδεκτης πολιτικής της ΕΕ η οποία επιδεινώνει μέρα με τη μέρα το προσφυγικό πρόβλημα».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.