Header Ads

Έχασε τον τίτλο της «Μις Ουκρανία 2018» επειδή είναι μητέρα και καταγγέλλει διακρίσεις στο «Μις Κόσμος»

Οι κανόνες συμμετοχής στον διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος εμπεριέχουν διακρίσεις και δεν υπάρχει θέση για αυτούς στον 21ο αιώνα, σύμφωνα με την 24χρονη Βερόνικα Ντιντουσένκο, μοντέλο που κέρδισε τον τίτλο της «Μις Ουκρανίας 2018» και στη συνέχεια τον έχασε επειδή οι διοργανωτές έμαθαν πως ήταν μητέρα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι κανόνες απαγορεύουν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό εάν κάποια έχει παιδιά- και η Βερόνικα, που έχει έναν γιο πέντε ετών, αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του διαγωνισμού για αυτόν τον λόγο. «Θέλω να τους αλλάξω, να τους αμφισβητήσω. Θέλω να διασφαλίσω πως οι κανόνες του Μις Κόσμος προχωρούν με την εποχή» είπε στο Radio 1 Newsbeat του BBC. «Θέλω να τους κάνω να ταιριάζουν περισσότερο στο σήμερα και να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των γυναικών σήμερα- που μπορούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις καριέρες και την προσωπική ζωή τους».

 

 

Η Βερόνικα είπε πως συμμετείχε στον διαγωνισμό «Μις Ουκρανία» για να κάνει πιο γνωστές τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, και η νίκη της αποτέλεσε έκπληξη. Θα είχε συνεχίσει, εκπροσωπώντας τη χώρα της στον διαγωνισμό «Μις Κόσμος», μα τέσσερις ημέρες αργότερα η συμμετοχή της ακυρώθηκε. «Ήταν ταπεινωτικό και προσβλητικό για εμένα» λέει. «Ένιωσα τόσο άσχημα επειδή δεν είναι απλά η ιστορία μου, είναι η ιστορία χιλιάδων γυναικών ανά τον κόσμο που ίσως να ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα επειδή είναι μητέρες».

Η Βερόνικα παραδέχεται πως είδε τον κανόνα στη φόρμα συμμετοχής, μα λέει ότι ενθαρρύνθηκε να μπει από τους διοργανωτές.

 

 

«Γιατί θα έπρεπε μια γυναίκα να αποκλειστεί από το να μπει, απλά επειδή είναι μητέρα; Δεν έχει νόημα. Το ότι είμαι μαμά δεν σημαίνει κάτι για τις δυνατότητές μου να είμαι επαγγελματίας ή επιτυχημένο μοντέλο ή να κάνω τη δουλειά μου. Οπότε αυτοί οι κανόνες δεν έχουν λογική για μένα».

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Miss World Organisation, Τζούλια Μόρλεϊ, ερωτήθηκε για τον κανόνα αυτόν σε συνέντευξή της το 2018.

 

 

«Όταν προσπαθείς να κάνεις έναν παγκόσμιο οργανισμό να συμφωνήσει, πρέπει να απευθυνθείς σε όλους και ψηφίζουν σχετικά με το τι είναι αποδεκτό» είπε στο Good Morning Britain. «Το τι πιστεύω εγώ ή η Ευρώπη είναι ένα πράγματα, το τι νομίζει ο υπόλοιπος κόσμος όταν πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι διάφορες θρησκείες και διάφορα πράγματα...αν μπορείς να καταλάβεις πως δεν έχουμε απλά τα δικά μας συναισθήματα, πρέπει να σκεφτούμε και άλλους. Οπότε αυτό που προσπαθούμε είναι να επιτύχουμε ισορροπία».

Το 2014, η διευθύντρια του διαγωνισμού Μις Αγγλία, Άντζι Μπίσλεϊ, είχε πει ότι θα ήταν δύσκολο για τις νικήτριες να μοιράσουν την προσοχή τους ανάμεσα στον ρόλο και αυτόν της μαμάς. «Είναι άδικο για το παιδί και την οικογένεια να απομακρύνεται η μητέρα από το σπίτι για τη χρονιά, ενώ ταξιδεύει ανά τον κόσμο βοηθώντας σε φιλανθρωπικά προγράμματα για παιδιά» είπε σε δήλωσή της στο ITV.

 

 

«Θέτει ζητήματα σχετικά με το ποιος θα φρόντιζε το παιδί/ παιδιά η μητέρα των οποίων είχε την τύχη να κερδίσει».

Ωστόσο, η Βερόνικα υποστηρίζει πως ο γιος της είναι ένα «καλά ανεπτυγμένο παιδί» και ο λόγος για αυτό είναι πως ταξίδευε ανά τον κόσμο μαζί της για την καριέρα της.

«Έχει δει τόσες πολλές χώρες στην ηλικία του. Από τη δική του πλευρά είναι πολύ πιο ανεπτυγμένος από άλλα παιδιά. Οπότε το επιχείρημα του Μις Κόσμος πως ανησυχούν για τα παιδιά...για μένα είναι ανοησία».

Ο φετινός διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Λονδίνο στις 14 Δεκεμβρίου.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.