Header Ads

Οι 10 προτάσεις του Lonely Planet για οικονομικές διακοπές

Ζανζιβάρη, Τανζανία 

To Lonely Planet μας παρουσιάζει τους 10 τοπ προορισμούς για οικονομικές διακοπές το 2020. Ανάμεσα τους και η Αθήνα. Αν ετοιμάζετε ταξίδι, δείτε τι λίστα.  

10. Ζανζιβάρη, Τανζανία 

Η Ζανζιβάρη είναι ο μικροσκοπικός παράδεισος της Ανατολικής Αφρικής. Οι παραλίες της μοιάζουν με τις Καραϊβικής αλλά είναι ημιαυτόνομη περιοχή της της Τανζανίας. Μπορεί να βρει κανείς παραθαλάσσια καταλύματα σε πολύ καλή τιμή.  

9. Αθήνα

Στην ένατη θέση το Lonely Planet προτείνει την Αθήνα. Οικονομικά εστιατόρια και χαμηλές τιμές για την είσοδο στα μουσεία. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; 

 8. Οι αμπελώνες του Κέιπ Τάουν  

Έξω από το Κέιπ Τάουν, στη Νότιο Αφρική, οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν στους αμπελώνες της και να απολαύσουν μια «οινογνωσική περιήγηση» στα κρασιά που παράγει η περιοχή.

7. Τυνησία 

Σίντι Μπου Σαΐντ

Το γραφικό παραθαλάσσιο Σίντι Μπου Σαΐντ θυμίζει πάρα πολυ Κυκλάδες. Βρίσκεται 20 χλμ. έξω από την Τύνιδα και το χαρακτηρίζουν τα λευκά σπίτια με τις μπλε λεπτομέρειες σε παράθυρα και πόρτες και τα γραφικά δρομάκια.

6. Σερβία

Η γειτονιά της Skardarlija είναι η «Μονμάρτη» του Βελιγραδίου.

Μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, το Βελιγράδι, χαρακτηρίζεται για την ενέργειά του, την αρχιτεκτονική του και την μποέμ αισθητική του. 

5. Αζερμπαϊτζάν 

Οι Πύργοι της Φωτιάς

Το Lonely Planet χαρακτηρίζει το Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν «τον αρχιτεκτονικό καρπό του έρωτα του Παρισιού με το Ντουμπάι». Το παλιό μαζί με το καινούργιο. Το οχυρωμένο κέντρο της Παλιάς Πόλης έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Ενώ οι Πύργοι της Φωτιάς δίνουν άλλο αέρα στην πόλη. 

4. Μπάφαλο, Νέα Υόρκη

Μόλις 30 λεπτά μακριά από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα, η πόλη έχει αρκετά αξιοθέατα να επισκεφθεί κανείς, μεταξύ των οποίων κατασκευές του μεγάλου αρχιτέκτονα Φρανκ Λόιντ Ράιτ. 

3. Μάντια Πραντές, Ινδία

Αρχαίοι ναοί και σαφάρι πολύ πιο οικονομικά από κείνα της Αφρικής, το Lonely Planet προτείνει και το κρατίδιο Μάντια Πραντές στην Ινδία, για οικονομικές διακοπές. 

2. Βουδαπέστη, Ουγγαρία 

Η Βουδαπέστη είναι από τις πόλεις που θεωρούνται από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης. Βόλτες δίπλα στον Δούναβη, οικονομική, θερμά λουτρά για την τέλεια χαλάρωση.  

1. Ανατολικής Νούσα Τενγκάρα, Ινδονησία

Το νούμερο ένα για το Lonely Planet είναι η Ανατολική Νούσα Τενγκάρα, στην Ινδονησία. Συχνά επισκιάζεται από το Μπαλί, αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Παραλίες χωρίς πολύ κόσμο για ήρεμες διακοπές, ιδανικός προορισμός για καταδύσεις και σε πολύ καλές τιμές.   

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.