Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Γαλλία: Γιατρός «serial killer» κατηγορείται ότι σκότωνε ασθενείς για να τους αναστήσει

Ενας Γάλλος γιατρός συνελήφθη ως ύποπτος για τη δηλητηρίαση τουλάχιστον 50 ασθενών του, στην προσπάθειά του να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του, σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές που τον προσομοιάζουν με «πυρομανή πυροσβέστη».

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, ο αναισθησιολόγος Φρεντερίκ Πεσιέ άφηνε τα θύματά του να φτάσουν ένα βήμα πριν το θάνατο και κατόπιν παρενέβαινε για να τους «σώσει» τη ζωή και να τους «αναστήσει». Ωστόσο, η παρανοική πρακτική του σε πολλές περιπτώσεις απέβη μοιραία.

Ο άνδρας κρατείται για 42 «σοβαρά περιστατικά», συμπεριλαμβανομένων των 20 θανάτων που συνέβησαν υπό την επίβλεψή του, κατά τη διάρκεια των 17 ετών που εργάστηκε σε κλινικές και νοσοκομεία στην Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας. Ηταν ήδη κατηγορημένος σε επτά άλλες περιπτώσεις, δύο εκ των οποίων αφορούσαν θανάτους, το 2017.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Πεσιέ «πείραζε» με αναισθητικό ιατρικά εργαλεία που χρησιμοποιούνταν από συναδέλφους του για άλλες επεμβάσεις ρουτίνας. Αυτό προκαλούσε καρδιακή ανακοπή στους ασθενείς, δίνοντας στον γιατρό την ευκαιρία να παρέμβει την τελευταία στιγμή και να τους διασώσει, κερδίζοντας το σεβασμό των συναδέλφων του αλλά και των ανυποψίαστων θυμάτων του. Το σχέδιό του, μάλιστα, φάνηκε να λειτουργεί άψογα - οι ομότιμοί του ανέφεραν ότι τον θεωρούσαν «λαμπρό» αναισθησιολόγο.

Ο Πεσιέ τέθηκε υπό «δικαστική εποπτεία» μετά την άσκηση της αρχικής δίωξης εναντίον του τον Μάιο του 2017. Κατηγορήθηκε ότι δηλητηρίασε επτά ασθενείς την περίοδο 2008 - 2017 σε δύο διαφορετικές κλινικές. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι δύο από τους νεκρούς ασθενείς είχαν επίπεδα καλίου πέντε φορές πάνω από τη θανατηφόρα δόση στο αίμα τους.

Η έρευνα έκτοτε διευρύνθηκε και εντοπίστηκαν περίπου 50 παρόμοιες περιπτώσεις, σύμφωνα με όσα είπαν οι εισαγγελείς στα γαλλικά ΜΜΕ. Τουλάχιστον τέσσερις ασθενείς που πέθαναν σε μια κλινική, όπου εργάστηκε ο Πεσιέ, είχαν παρόμοια ίχνη καλίου.

Ο Πεσιέ κρατείται από την Τρίτη και ανακρίνεται για τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία που έχουν προκύψει εναντίον του. «Εάν αποδειχτούν αυτές οι περιπτώσεις δηλητηρίασης, θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατά συρροήν δολοφόνους στην ιστορία της Γαλλίας» δήλωσε ένας εκ των δικηγόρων της υπόθεσης.

Ο αναισθησιολόγος επιμένει ότι είναι αθώος, λέγοντας ότι κλήθηκε για γνωμοδότηση σε δύσκολες περιπτώσεις εξαιτίας του ταλέντου και της ικανότητάς του, και τώρα διαβάλλεται γι ’αυτό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του υποστηρίζουν ότι τα εγκληματολογικά στοιχεία εναντίον του Πεσιέ είναι αμφισβητήσιμα, δεδομένου ότι τα επίπεδα καλίου μπορούν να αυξηθούν φυσικά σε ένα νεκρό σώμα.

Στον γιατρό έχει απαγορευτεί να ασκήσει ιατρική μετά το κατηγορητήριο του το 2017, ενώ η αίτησή του να επιστρέψει στα καθήκοντά του για να εργαστεί ως σύμβουλος απορρίφθηκε από τους δικαστές. Αυτό τον έφερε στο χείλος της πτώχευσης, λένε οι δικηγόροι του, τιμωρώντας τον για ένα έγκλημα που δεν έχει ακόμη οδηγηθεί σε δίκη.

(Με πληροφορίες από RT, LeParisien)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.