Header Ads

Μητσοτάκης στο News24/7: Οι πολίτες θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή

 Είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες. Το δίλημμα που τίθεται από την απέναντι πλευρά ”με τους πολλούς ή τους λίγους” είναι βαθιά διχαστικό, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στον ρ/σ News 24/7.

Είχα πει στον κ. Τσίπρα ότι ευχή μου ήταν να πηγαίναμε στις εκλογές με λιγότερη τοξικότητα και πόλωση, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, για να υπογραμμίσει: Εγώ θα μιλώ προγραμματικά. Μετά τις ευρωεκλογές και τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Η δική μου πόρτα θα είναι ανοικτή. Θέλω να γίνω πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και προφανώς και εκείνων που δεν θα μας εμπιστευτούν.

Την απλή αναλογική θα την καταργήσουμε αμέσως. Και θα προτείνω έναν εκλογικό νόμο, ο οποίος θα είναι δίκαιος και θα εξασφαλίζει και κυβερνησιμότητα. Θα το κάνω, αμέσως, αφού μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι αν συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε οικονομικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχει 13η σύνταξη 

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι το ερώτημα σε αυτές τις εκλογές είναι ”ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου” και πρόσθεσε ότι ”προφανώς ο κ.Τσίπρας δεν έχει πολλά να πει για την επόμενη ημέρα και διαστρεβλώνει αυτά που λέμε εμείς. Δε θα τον ακολουθήσω. Θα μιλήσουμε για το δικό μας σχέδιο”. Επανέλαβε επίσης ότι: ”Δεν υπάρχει 13η σύνταξη. Αυτό νομίζω το καταλαβαίνουν όσοι μας ακούνε. Υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό. Εμείς λέμε ότι θέλουμε ένα μονιμο μέτρο στήριξης. Οι συνταξιουχοι δε νομίζω ότι μπορούν να εξαπατηθούν ή να εξαγοραστούν.” Εκτίμησε επίσης ότι η χώρα μπορεί να φτάσει σε ανάπτυξη 4% μέσα σε ένα χρόνο. ”Η κυβέρνηση περίπου εχθρεύεται την έννοια της ιδιωτικής επένδυσης. Εμείς με μία άλλη πολιτική μπορούμε να πετύχουμε αυτό το ρυθμο ανάπτυξης πολύ σύντομα” είπε.

Θέλουμε μια πλατιά προοδευτική συμμαχία 

Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε ως εκ τούτου ότι: ”Σήμερα η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στη χώρα” και εξέφρασε την άποψη πως: ”Εάν τα διλήμματα σήμερα είναι τόσο σκληρά, εάν το δίλημμα είναι λαικισμός ή αλήθεια, οι ιδεολογικές διαφορές του παρελθόντος ξεθωριάζουν.” Σημείωσε άλλωστε ότι συναντά συμπολίτες μας που είχαν ψηφίσει κόμματα στο χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι θα ψηφίσουν ΝΔ.

″Δεν καταλαβαίνω την τακτική των ίσων αποστάσεων. Τι θα πει ίση απόσταση; Οταν γνωρίζουμε τη ζημία που έκανε αυτή η κυβέρνηση, πως μπορεί ένας προοδευτικός πολίτης να λέει ότι είναι το ίδιο Τσίπρας και Μητσοτάκης;” είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. ”Και αυτοί που τα λένε αυτά δεν τα πολυπιστεύουν” εκτίμησε μάλιστα και πρόσθεσε: ”Δεν πιστεύω ότι υπάρχει καμία δυσκολία σε έναν ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ ή του Ποταμιού να ψηφίσει ΝΔ.”

Ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ”και αυτοδύναμοι να είμαστε θέλουμε μία πλατιά προοδευτική συμμαχία, πρωτίστως στην κοινωνία” καλώντας ”δυνάμεις που δεν ανήκουν στη ΝΔ να συνταχθουν μαζί μας.” Αναφέρθηκε δε στο κείμενο των 64 για το τι είναι προοδευτικό σήμερα, λέγοντας ότι θέτει μία σειρά πραγματικά διλήμματα για την επομενη ημέρα και ζητώντας ένα διάλογο ως προς αυτά. ”Πάνω σε αυτό το πλαισιο θα ήθελα να τοποθετηθούν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις την επόμενη ημέρα” είπε.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.