Header Ads

Εξέγερση μελών του ISIS σε φυλακή του Τατζικιστάν, με δεκάδες νεκρούς

Τρεις δεσμοφύλακες και 29 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Τατζικιστάν αφού μέλη του ISIS που κρατούνταν εκεί ξεκίνησαν μια εξέγερση, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι εξέγερση ξέσπασε αργά την Κυριακή στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Βαχντάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ, καθώς κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες και πέντε συγκρατούμενούς τους.

Ένας από τους υποκινητές της εξέγερσης ήταν ο Μπεχρούζ Γκουλμουρόντ, γιος του Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, ενός Τατζίκου συνταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων που εντάχθηκε στο ISIS το 2015 και, σύμφωνα με το υπουργείo Δικαιοσύνης, έχει σκοτωθεί στη Συρία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 24 αντάρτες και αποκατέστησαν την τάξη στη φυλακή, στην οποία κρατούνται 1.500 άνθρωποι. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 21: 30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας).

«Είκοσι τέσσερα μέλη του ISIS σκοτώθηκαν. Οι ισλαμιστές σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες», ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ διευκρίνισε ότι πέντε ακόμη κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τα μέλη του ISIS.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.