Header Ads

H Τουρκία μειώνει τις καλοκαιρινές διακοπές στα σχολεία

Η Τουρκία μειώνει τις καλοκαιρινές διακοπές για τα σχολεία σε 11 από 13 εβδομάδες σε μια προσπάθεια, όπως λέει ο υπ.Παιδείας να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του εκπαιδευτικού συστήματος στη χώρα.

«Δύο από τις 13 εβδομάδες των θερινών διακοπών θα αξιοποιηθούν ως ενδιάμεσες διακοπές. Μια εβδομάδα των Απρίλιο και μία τον Νοέμβριο»  δήλωσε ο Ζιγιά Σελτσούκ κατά τη διάρκεια ανοιχτής διαβούλευσης για το νέο ακαδημαϊκό πρόγραμμα. 

«Εξετάζοντας τις επιστημονικές έρευνες είδαμε ότι η  διακοπή από τις διδακτικές δραστηριότητες διευκολύνει την μάθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, όπως προσέθεσε, μια μακρά περίοδος διαλείμματος το καλοκαίρι αυξάνει τη δυνατότητα οι μαθητές να ξεχάσουν όσα έμαθαν, τονίζοντας πως η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών χωρών με τις περισσότερες ημέρες θερινών διακοπών. Όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος των αλλαγών είναι να επέλθει μια ισορροπία και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων. 

Σε αυτή τη φάση, όπως αναφέρει η Hurriyet Daily News, η διάρκεια των θερινών διακοπών μειώνεται κατά 10% καθώς μια μεγαλύτερη μείωση δεν θα ήταν εφικτή επί τους παρόντος. 

«Βλέπουμε αυτά τα διαλείμματα ως μια ευκαιρία για τους μαθητές να καλύψουν πιθανά μαθησιακά κενά πριν εμβαθύνουν περισσότερο και προστεθούν νέα θέματα» προσέθεσε ο υπουργός. 

«Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων διακοπών» είπε επισημαίνοντας πως οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες την συγκεκριμένη περίοδο. 

Ο Selçuk είπε επίσης ότι οι δραστηριότητες κάθε περιόδου θα εστιάζει σε ένα θέμα από τους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, της τέχνης και του αθλητισμού.

Πηγή: Hurriyet Daily News

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.