Header Ads

Brexit: Ολα στον αέρα μετά την κατάρρευση των συνομιλίων κυβέρνησης - εργατικών

Οι συνομιλίες μεταξύ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέρρευσαν μετά από 6 εδβομάδες διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο σίριαλ του Brexit.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού κόμματος απέστειλε επιστολή στην  Τερέζα Μέι προκειμένου να δηλώσει ότι οι συνομιλίες για την άρση του αδιεξόδου «προχώρησαν όσο μακριά μπορούσαν» λόγω της αστάθειας της κυβέρνησης.

Ο Κόρμπιν τόνισε πως οι κινήσεις του Συντηρητικού κόμματος προς την επιλογή νέου ηγέτη σημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «ακόμα πιο ασταθής και η εξουσία της έχει διαβρωθεί» υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στην «ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει την όποια συμφωνία συμβιβασμού».

Συντηρητικοί και Εργατικοί θα επικεντρωθούν τώρα στη διαδικασία των «ενδεικτικών ψηφοφοριών», με στόχο την επίτευξη συναίνεσης στο κοινοβούλιο.

Η κατάρρευση αυτή έρχεται σε λιγότερο από 24 ώρες, αφότου η Τερέζα Μέι συμφώνησε στον ορισμό χρονοδιαγράμματος για την παραίτησή της.

Η Μέι θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να διασώσει το σχέδιό της για το Brexit, πριν από την αποχώρησή τηςμ φέρνοντας το σχετικό νομοσχέδιο ενώπιον του κοινοβουλίου την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Τις τελευταίες εξελίξεις δεν θα μπορούσε να σχολιάσει ο περίφημος γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, Λάρι. «Ενα πλήρες χάσιμο του χρόνου για όλους. Οι συνομιλίες. Brexit. Η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου γενικά  τα τελευταία τρία χρόνια ...» γράφει ο λογαριασμός του στο twitter.

Πηγή: HuffPost UK

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.