Header Ads

Ερευνα: Λιγότερες ώρες εργασίας η λύση για την κλιματική αλλαγή

Οι άνθρωποι σε ολόκληρη την Ευρώπη θα χρειαστεί να εργαστούν δραστικά λιγότερες ώρες για να αποφύγουν την καταστροφική αλλαγή του κλίματος, εκτός εάν υπάρχει ριζική μείωση της χρήσης άνθρακα στην οικονομία, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η έρευνα, από την δεξαμενή σκέψης Autonomy, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εργαστούν εννέα ώρες την εβδομάδα για να αποφευχθεί στη χώρα μια αύξηση της θερμοκρασίας με τα τρέχοντα επίπεδα άνθρακα. Παρόμοιες μειώσεις κρίθηκαν αναγκαίες στη Σουηδία και τη Γερμανία.

Τα πορίσματα βασίζονται στα στοιχεία του ΟΟΣΑ και του ΟΗΕ για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ανά βιομηχανία στις τρεις χώρες. Διαπίστωσε ότι με τα τρέχοντα επίπεδα άνθρακα, και τα τρία κράτη θα χρειάζονταν δραστική μείωση των ωρών εργασίας καθώς και επείγοντα μέτρα για την απομάκρυνση του άνθρακα από την οικονομία, ώστε να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή.

«Η καθιέρωση μιας πράσινης, βιώσιμης κοινωνίας θα απαιτήσει μια σειρά στρατηγικών - μια μικρότερη εργάσιμη εβδομάδα είναι μόνο μία από αυτές» δήλωσε ο επικεφαλής της Autonomy.

Στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη για μια αποκαλούμενη Πράσινη Νέα Συμφωνία, η οποία στοχεύει στην ταχεία εξάλειψη των ανθρακούχων εκπομπών στην οικονομία, δημιουργώντας ασφαλείς και καλά αμειβόμενες βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Πηγή: Guardian

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.