Header Ads

Μυστικές διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας στη Νορβηγία

Αντιπροσωπεία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας βρίσκονται στο Όσλο για «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση ενώ την είδηση επιβεβαιώνουν τέσσερις άτομα προσκείμενα στον Χουάν Γκουαϊντό. 

Η τοποθεσία στην οποία διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις παραμένει μυστική και φαίνεται πως ήδη διαρκούν αρκετές ημέρες ενώ δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν σήμερα, Πέμπτη. 

Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.

Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.

Όπως τονίζει το Reuters αυτή είναι η δεύτερη φορά που διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών. Η πρώτη προσπάθεια, με αντικείμενο τον σχηματισμό μια μεταβατικής κυβέρνησης, κατέληξε σε αδιέξοδο όταν ο Γκουαϊντό κάλεσε τον στρατό να εξεγερθεί κατά του πρόεδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο. 

Πηγές:  Reuters

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.