Header Ads

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μαχαίρι σε άνδρα που συμμετείχε σε πορεία για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Δύο άτομα συνελήφθησαν κατηγορούμενα για εμπλοκή σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με θύμα έναν 29χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 22 και 33 ετών, και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θύμα κατήγγειλε ότι τέσσερις άνδρες τον καταδίωξαν και ένας εξ αυτών τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην πλάτη και στο χέρι. Αυτόπτες μάρτυρες ενημέρωσαν την Αστυνομία και μετά από λίγη ώρα δικυκλιστές αστυνομικοί εντόπισαν και προσήγαγαν δύο από τους φερόμενους ως δράστες, που μετά την εξέτασή τους συνελήφθησαν.

Ο 29χρονος, που κατέθεσε ότι πριν από το επεισόδιο συμμετείχε στην πορεία για την Γενοκτονία των Ποντίων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια αποχώρησε.

Σύμφωνα με το thestival.gr, η πορεία μνήμης για τα θύματα της ποντιακής γενοκτονίας στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:00. Ο 29χρονος, ο οποίος πήρε μέρος στην συγκεκριμένη πορεία, κατηφόριζε από την οδό Αγίου Δημητρίου προς την οδό Εγνατία, μέσω της πλατείας αρχαίας αγοράς. Όπως είπε το θύμα, στην οδό Χαλκέων είδε ομάδα μαυροφορεμένων νεαρών να κινείται εναντίον του και, όπως υποστηρίζει, ένας εξ αυτών τον αποκάλεσε «φασίστα» και τον απείλησε. Στη συνέχεια τον καταδίωξαν και μπήκε σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, όπου ακολούθησαν επεισόδια, στο πλαίσιο των οποίων ένας από τους διώκτες του τράβηξε μαχαίρι και τον τραυμάτισε. 

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του thestival.gr, ο 29χρονος δήλωσε πως τα άτομα που συνέλαβαν οι αστυνομικοί συμμετείχαν στην επίθεση που δέχτηκε, κάτι που έδειξε και το βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του πρακτορείου του ΟΠΑΠ. 

Κατά το thestival.gr, το θύμα είχε πρωτοστατήσει στις πορείες διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο οι δύο συλληφθέντες δεν φαίνονται να ήταν άτομα με ενεργό αντιεξουσιαστική δράση (αν και ο 29χρονος - πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα- κατέθεσε ότι τον χτύπησαν αντιεξουσιαστές). 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.