Header Ads

Έκοψε το πόδι του με έναν σουγιά για να σωθεί - «Είμαι πολύ τυχερός»

Μέχρι ποιο σημείο θα μπορούσατε να φτάσετε για να σώσετε τη ζωή σας; Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που μπορεί να κληθεί να απαντήσει κανείς αφού πλείστες φορές ή ζωή έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει τη φαντασία και το ένστικτο της επιβίωσης είναι σίγουρα πιο ισχυρό απ′ ό,τι μπορεί να νομίζουμε.

Ένας αγρότης στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ πάντως κλήθηκε όχι να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αλλά να λάβει μια πολύ σκληρή απόφαση και να την εφαρμόσει προκειμένου να επιβιώσει.

Ο 63χρονος Κέρτις Κάσερ μια μέρα, όπως όλες τις άλλες, μετέφερε το καλαμπόκι του από το ένα σημείο στο άλλο. Ξαφνικά όμως έπεσε σε μια τρύπα. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένα τρυπάνι σιτηρών το οποίο χρησιμοποιείται για τη φόρτωση του προϊόντος (π.χ την μεταφορά και αποθήκευσή σιτηρών σε ένα σιλό). Εξωτερικά μπορεί να μοιάζει με έναν χοντρό σωλήνα αλλά στο κέντρο υπάρχει ένα άξονας στον οποίο εφάπτονται μεταλλικοί έλικες και όλο αυτό περιστρέφεται. 

 

Ο 63χρονος άνδρας, γνωρίζει φυσικά πολύ καλά πώς λειτουργεί το τρυπάνι όπως επίσης γνώριζε τη στιγμή που το πόδι του πιάστηκε σε αυτό, πως εάν δεν δράσει άμεσα το μηχάνημα θα τον τραβήξει μέσα.

«Δεν ήξερα τι να κάνω και επίσης δεν ήξερα για πόση ώρα ακόμη θα είχα τις αισθήσεις μου. Ήμουν έτοιμος να εγκαταλείψω την προσπάθεια, αλλά μετά θυμήθηκα πως είχα μαζί μου έναν σουγιά» λέει ο αγρότης CNN.

Όπως λέει, ήταν μόνος του στο κτήμα και δεν μπορούσε να καλέσει σε βοήθεια αφού δεν είχε επάνω του κινητό τηλέφωνο. Η μόνη λύση ήταν να κόψει το πόδι του για να ελευθερωθεί. «Ήξερε πως είχα τελειώσει με το κόψιμο γιατί ένοιωσα περίεργα κάποια στιγμή, ίσως να έκοβα κάποιον τένοντα».

Στη συνέχεια, όπως λέει, αφού ελευθερώθηκε έπεσε στο έδαφος και με τη βοήθεια των χεριών του κατάφερε να συρθεί μέχρι να φτάσει το κινητό του και να καλέσει ασθενοφόρο.

«Κάποια στιγμή σταμάτησα αλλά ήξερα πως έπρεπε να είναι για λίγο αφού μπορεί να έχανα τις αισθήσεις μου...Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω».

Ο 63χρονος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για μια εβδομάδα μέχρι που μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Όπως λέει, τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν συχνά σε όσους κάνουν αγροτικές δουλειές και αυτό δεν ήταν το πρώτο του αφού παλαιότερα είχε πιαστεί το πόδι του σε ένα τρακτέρ αλλά ευτυχώς αντέδρασε άμεσα και το τραύμα ήταν επιδερμικό.

Αυτό πάντως που του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ήταν, όταν πλέον επέστρεψε στο σπίτι του, το πόσο μεγάλη απόσταση κατάφερε να διανύσει έρποντας μέχρι να φτάσει το τηλέφωνό του και να καλέσει σε βοήθεια.

«Όλοι με ρωτούν πως γίνεται να είμαι τόσο ψύχραιμος δεδομένης της κατάστασης. Όταν ήμουν στο κέντρο αποκατάστασης είδα τόσους πολλούς ανθρώπους που πιθανότατα δεν μπορέσουν ποτέ ξανά να περπατήσουν. Εγώ όμως έστω και με δυσκολία θα περπατήσω ξανά. Είμαι τυχερός» καταλήγει ο 63χρονος.

Πηγή: CNN

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.