Header Ads

Αποζημίωση - μαμούθ στον Τζέφρι Ρας για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο 68χρονος Αυστραλός ηθοποιός Τζέφρι Ρας θα λάβει αποζημίωση 2,9 εκατ. δολάρια Αυστραλίας από την αυστραλιανή ταμπλόιντ Daily Telegraph για σειρά δημοσιευμάτων στα οποία ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός κατηγορούνταν από συμπρωταγωνίστρα του για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη μετά από ακρόαση των δικηγόρων των δύο πλευρών ότι πέραν των 850.000 δολαρίων, ποσό που είχε εκδικάσει άλλος δικαστής τον Απρίλιο, επιπλέον 2 εκατ. δολάρια ως τελική αποζημίωση στον διάσημο ηθοποιό για συκοφαντική δυσφήμιση. 

Μετά την απόφαση, ο Τζέφρι Ρας κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης αποζημίωσης για δυσφήμιση που έχει ποτέ δοθεί σε φυσικό πρόσωπο στην Αυστραλία

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του ηθοποιού, ο Ρας είχε προτείνει στις αρχές του 2018 αποκατάσταση του ονόματος του μέσω δημοσιεύματος και 50.000 αποζημίωση συν τα δικαστικά έξοδα, αλλά οι εκδότες δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόταση. 

Τον Νοέμβριο του 2017, σε δημοσίευμα της στην πρώτη σελίδα με τίτλο «King Leer», η Daily Telegraph ανέφερε ότι, η Sydney Theatre Company είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία χωρίς να παραθέσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ την επομένη ακολούθησε ακόμη ένα δημοσίευμα. 

Τον Απρίλιο, ο δικαστής αποφάσισε ότι, η Telegraph δυσφήμιζε τον ηθοποιό ισχυριζόμενη σε δημοσιεύμα ότι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά προς την ηθοποιό Εριν Τζιν Νόρβιλ, με την οποία ο Ρας έπαιζε στην παράσταση «Βασιλιάς Λιρ». 

Ο Τζέφρι Ρας είχε μηνύσει το αυστραλιανό παράρτημα της News Corp για συκοφαντική δυσφήμηση όσον αφορά τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου Τζόναθαν Μόραν στην Daily Telegraph και τελικά δικαιώθηκε. 

Ο πολυβραβευμένος Τζέφρι Ρας -που έχει αποσπάσει τα πιο σημαντικά βραβεία υποκριτικής, Όσκαρ, Τόνι, Έμμυ, Χρυσή Σφαίρα, Bafta- έγινε διάσημος από την ερμηνεία του στην ταινία «Σάιν ο σολίστας», το 1996, για την οποία κέρδισε το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου. 

(Με πληροφορίες από Guardian)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.