Header Ads

Κορυφώνεται η κόντρα για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώνεται στη Βουλή η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την οποία θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Με βάση το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή, δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους.

 

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε μεταξύ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σχετικά με τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλεονάσματα ύψους 3,5 % μέχρι το 2020 με το μαξιλάρι των 5,5 δισ. ευρώ ως εγγύηση. «Αυτό που κάνετε με τα υπερπλεονάσματα είναι εγκλωβισμός της οικονομίας στην αναιμική ανάπτυξη, στο σύρσιμο της, για να κάνετε μια παιδική αναδιανομή. Αυτό είναι έγκλημα σε βάρος της προοπτικής του έθνους», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Εμείς έχουμε στρατηγική να αρχίσουμε από το 2020 μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο το 2,5%», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος σημειώνοντας ότι θα είναι με «εγγύηση» τα χρήματα από τον ειδικό λογαριασμό.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η εικόνα της χώρας είναι εικόνα ενός συνολικού εθνικού εκτροχιασμού που ποτέ άλλοτε δεν ήταν τόσο καθολικός ενώ έκανε λόγο για αχαλίνωτη τυχοδιωκτική πολιτική που εκφράζεται σε ανώτερο επίπεδο στη κυβέρνηση.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης, δήλωσαν ήδη ότι καταψηφίζουν την κυβέρνηση. Ο Βασίλης Λεβέντης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για το Σκοπιανό, κάνοντας λόγο για «προδοσία», ενώ άσκησε κριτική και για την οικονομία: «Λέτε ότι επανορθώνετε, επειδή πάει καλά η οικονομία. Φέρατε καμία ανάπτυξη; Η οικονομία πήγε καλά επειδή στίψατε και μαδήσατε όλη τη χώρα. Θα φύγετε από τη χώρα και θα σας συνοδεύει ένα όνειδος».

«Το Ποτάμι δεν συμμετέχει στον θλιβερό κατήφορο, δεν θα μας προσβάλει ο ιός του πολακισμού. Ζητάμε από τους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους, γιατί άλλα είναι τα επείγοντα που πρέπει να συζητήσουμε» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, έκανε λόγο για επανειλημμένες επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, «και κατά ζώντων και τεθνεώτων συνολικά της οικογένειάς του. Να θυμίσω ότι η σύζυγός του έγινε στόχος ανηλεούς καθημερινής επίθεσης και από ΜΜΕ και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».Από πλευράς του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ζήτησε να ανασκευάσει ο κ. Μητσοτάκης τη δήλωση για τον πατέρα του πρωθυπουργού. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.