Header Ads

Φόβοι ΕΛ.ΑΣ. για κλιμάκωση βίας: Σχέδιο για τις επιδρομές κουκουλοφόρων

Κλιμάκωση των καταδρομικών επιθέσεων στην Αθήνα, με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Από την ημέρα που ξεκίνησε ο Κουφοντίνας την απεργία πείνας, στις 2 Μαΐου 2019, έχουν πραγματοποιηθεί ήδη εφτά εντυπωσιακά χτυπήματα. Η επίθεση με βαριοπούλες με στόχο 20 καταστήματα στην «καρδιά» της Αθήνας, οι μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ο εμπρησμός του αυτοκινήτου της δημοσιογράφου, Μίνας Καραμήτρου, οι μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, οι μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, η επίθεση με βαριοπούλες σε εκδήλωση υποψηφίου για το Δήμο Αθηνών με το συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη στη λεωφόρο Συγγρού.

Η τελευταία περίπτωση ήταν και η τελευταία. Περίπου 20 άτομα με βαριοπούλες έσπασαν αυτοκίνητα και πέταξαν κροτίδες έξω από αίθουσα εκδηλώσεων, όπου βρίσκονταν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικό σχέδιο από την ΕΛ.ΑΣ.

Νέο επιχειρησιακό σχέδιο προκρίθηκε μετά από συσκέψεις στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, για την αντιμετώπιση νέων χτυπημάτων από κουκουλοφόρους.

Και αυτό διότι ανησυχία προκάλεσε στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν γίνονται συλλήψεις μετά τις καταδρομικές ενέργειες. Το σχέδιο προβλέπει την αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας, αυξημένη εγρήγορση στα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, ενεργοποίηση ομάδων ΟΠΚΕ περιμετρικά των Εξαρχείων. Στόχος της Αστυνομίας είναι να μην είναι εύκολο για τους κουκουλοφόρους να «χτυπούν» και να επιστρέφουν ανενόχλητοι προς την πλατεία Εξαρχείων, όπου είναι δύσκολος ο εντοπισμός τους.

Συνεχίζει την απεργία πείνας

Η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, έδωσε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη την ιατρική γνωμάτευση που εκδόθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα. «Ο απεργός έχει απωλέσει  μέχρι  σήμερα 12,5 κιλά, -περίπου  αντιστοιχεί σε απώλεια βάρους ενός κιλού σε κάθε  μέρα  απεργίας πείνας- και συνολικά το 15% του βάρους του, και  παρουσιάζει γενικευμένη αδυναμία, ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης», αναφέρει η γνωμάτευση. 

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.