Header Ads

Γουάινσταιν: Εξωδικαστική συμφωνία 44 εκατ. δολαρίων για σεξουαλική παρενόχληση

Ο γνωστός παραγωγός ταινιών Χάρβι Γουάινστάιν φαίνεται να έχει έρθει σε εξωδικαστική συμφωνία, με τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία ανέρχεται στο ποσό των 44 εκατομμυρίων δολαρίων για την επίλυση αγωγών και την αποζημίωση των θυμάτων του, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Wall Street Journal, την Πέμπτη 24 Μαϊου.

Αν τελικά οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα έχει δώσει τέλος, στο αστικό δικαστήριο, υπόθεση που κατέθεσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, το 2018. Ο εισαγγελέας κατηγορεί τα στελέχη και το διοικητικό συμβούλιο της Weinstein Co πως δεν προστατεύουν τους εργαζόμενους από ένα εχθρικό εργασιακό περιβάλλον αλλά και από την σεξουαλική συμπεριφορά του Γουάινσταιν.

Θα πρέπει να αναφερθεί πως η προτεινόμενη συμφωνία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση την ποινική υπόθεση που εκκρεμεί εις βάρος του στο Μανχάταν, με την οποία, κατηγορείται για βιασμό και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα. Η συγκεκριμένη δίκη είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο.

Καθώς οι κατηγορίες εναντίον του Weinstein αυξήθηκαν, η ίδια του η εταιρεία τον απέλυσε, υπέβαλε αίτηση για πτώχευση ενώ εκδιώχθηκε από την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Πηγή: HuffPost US, The Wall Street Journal

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.