Header Ads

ΑΣΕΠ 3Κ/2018 : Οι εκλογές κρίνουν τα αποτελέσματα

ΑΣΕΠ 3Κ/2018 : Οι εκλογές κρίνουν τα αποτελέσματα

Μεγάλο πρόβλημα προκαλεί στον ΑΣΕΠ η προσπάθεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για τους επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 που αφορά σε 8.166 διοριστέους σε δήμους.

Το πρόβλημα έχει πολιτικές διαστάσεις σε μία ανεξάρτητη Αρχή η οποία πιέστηκε πολύ να εκδώσει και να ανακοινώσει αποτελέσματα σε χρονικό διάστημα προ των εκλογών της 26ης Μαΐου .

Όπως είχαν ενημερώσει απολύτως έγκαιρα τα dikaiologitika.gr με την απαραίτητη ψύχραιμη ενημέρωση που πάντα παρέχουν σε αντίθεση με όσους εκμεταλλεύονται την αγωνία δεκάδων χιλιάδων υποψηφίων για εργασία, η διαδικασία είναι εξαιρετικά δύσκολη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είχε τεθεί.

Πληροφοριακά και μόνο υπενθυμίζεται ότι σε άλλες ιστοσελίδες που έχουν συνεχώς αναρτήσεις με «αποκλειστικές» πληροφορίες (μπορείτε να ανατρέξετε στο διαδίκτυο) έχουν δοθεί ένα σωρό ημερομηνίες για κάθε μήνα από τον Ιανουάριο και μετά.

Ωστόσο εδώ που έφτασαν τα πράγματα η πραγματικότητα έχει ως εξής: Απομένουν λιγότερες από 90 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν ώστε να κλείσει ο πίνακας επιτυχόντων της προκήρυξης για τους 8.166 διοριστέους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πια θέμα λίγων ημερών να βρεθούν οι επιτυχόντες.

ΔΕΝ υπάρχει όμως καμία ασφαλής ημερομηνία, ούτε ακόμα και αυτή που δόθηκε τις τελευταίες μέρες από γνωστές ιστοσελίδες εκμετάλλευσης της αγωνίας υποψηφίων. Κι αυτό διότι κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια το πότε θα βρεθούν οι επιτυχόντες με δεδομένο ότι όταν ελέγχονται περίπου 150 φάκελοι μπορεί να βρεθούν 10 επιτυχόντες, μπορεί να βρεθούν 2 -3 , μπορεί και κανένας.

Υπάρχει όμως κι ένας πολιτικός προβληματισμός. Στο υπουργείο Εσωτερικών , σύμφωνα με πληροφορίες έχει συζητηθεί ότι εάν τα αποτελέσματα (εφόσον βέβαια υπάρχουν) ανακοινωθούν την εβδομάδα των εκλογών, θα θεωρηθεί ότι πρόκειται για κλασική προεκλογική κίνηση. Το πιο βασικό ερώτημα που τέθηκε όμως είναι το εξής: « Όταν έχεις περίπου 150.000 υποψήφιους και ανακοινώσεις αποτελέσματα, θα γελάσουν οι 8.000 και θα κλάψουν οι υπόλοιποι 142.000. Τι λοιπόν είναι σωστό να γίνει προ των εκλογών; Να τα ανακοινώσεις και να έχεις 142.000 απογοητευμένους που θα καταγγείλουν και την διαδικασία λίγο πριν πάνε να ψηφίσουν ή να γίνει η ανακοίνωση μετά την κάλπη;»

Ο ΑΣΕΠ βέβαια δεν έχει τέτοιο σκεπτικό ούτε κινείται με βάση τις πολιτικές εξελίξεις καθώς είναι ανεξάρτητη αρχή αλλά όλοι γνωρίζουν ότι θα μπορούσε για να μην γίνει φασαρία προ των εκλογών να υπάρξει μία παραίνεση από το Εσωτερικών.
Πάντως τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να εκδοθούν εδώ που έχει φτάσει πια η διαδικασία και αν όντως είναι έτοιμα τις επόμενες μέρες οι εκλογές θα κρίνουν την επίσπευσή τους ή όχι δεδομένου ότι μπορεί να γίνει λίγο…. «κράτει» αν υπάρξει πρόθεση για ανακοινώσεις κατόπιν εκλογών.

Γιάννης Χρηστάκος
Από το Blogger.