Header Ads

Κοζάνη: Σε νέα Δίκη οι 14 της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Κοζάνη: Σε νέα Δίκη οι 14 της αντιφασιστικής συγκέντρωσης

Εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 η υπόθεση των 14 ατόμων που συμμετείχαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κοζάνη στις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν κατά περίπτωση τα άτομα αυτά είναι στάση, αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη οπλοφορία.

Πρωτόδικα τα 14 άτομα είχαν αθωωθεί πριν 15 μήνες ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης και η υπόθεση εκδικάζεται και πάλι μετά από έφεση, που υπέβαλε η Εισαγγελία Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή (ΑΡ.ΣΥ.Ανατροπή)» στη Δυτική Μακεδονία, αφού επισημαίνει ότι «οι κατηγορίες κατέρρευσαν ολοκληρωτικά πρωτοδίκως», τονίζει ότι «αυτές οι διώξεις είχαν και έχουν στόχο να ποινικοποιηθούν, αλλά και να εξοντωθούν οικονομικά, σωματικά, ψυχολογικά, πρόσωπα που συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες της περιοχής μας για χρόνια ή και δεκαετίες».

Παράλληλα καλεί σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια της Κοζάνης, την Τρίτη 21 Μαΐου 2019, στις 9 το πρωί, ενώ οργανώνει εκδήλωση συμπαράστασης των διωκόμενων το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1508059
Από το Blogger.