Header Ads

Βρετανία: Τέλος το πορνό για τους κάτω των 18 ετών

Υποχρεωτικό θα καταστεί από τις 15 ιουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο το σύστημα επαλήθευσης ηλικίας για την πρόσβαση σε πορνογραφικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο, όπως επιβεβαίωσε η κυβέρνηση.

Αυτό σημαίνει πως όποιος είναι κάτω των 18 ετών πλέον δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τις λεγόμενες ταινίες ενηλίκων.

Από την ημερομηνία αυτή, οι πάροχοι ηλεκτρονικής πορνογραφίας θα υποχρεούνται να διεξάγουν «ισχυρούς» ελέγχους επαλήθευσης ηλικίας για τους χρήστες, προκειμένου να εμποδίσουν την πρόσβαση σε παιδιά.

Οι ιστότοποι που αρνούνται να εφαρμόσουν τους ελέγχους θα μπλοκάρονται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Η υπουργός ψηφιακής Πολιτικής, Μάργκο Τζέιμς, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εισαγωγή των νέων κανόνων, λέγοντας: «Το περιεχόμενο των ενηλίκων είναι σήμερα πολύ εύκολα προσβάσιμο από τα παιδιά. Η καθιέρωση της υποχρεωτικής επαλήθευσης της ηλικίας είναι η πρώτη σε παγκόσμια κλίμακα και έχουμε αφιερώσει χρόνο για να εξισορροπήσουμε τις ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής με την ανάγκη προστασίας των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι το ασφαλέστερο online μέρος στον κόσμο, και αυτοί οι νέοι νόμοι θα μας βοηθήσουν να το επιτύχουμε αυτό».

Ορισμένοι υποστηρικτές έχουν επικρίνει την πιθανή αποτελεσματικότητα των νόμων. Επιπλέον, έχουν αναφερθεί ανησυχίες ότι οι νόμοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων των θεατών πορνογραφικού υλικού του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής σε περίπτωση διαρροής.

Πηγή: Guardian

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.