Header Ads

Πέθανε ο σκηνοθέτης Τζον Σίνγκλετον σε ηλικία 51 ετών

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης Τζον Σίνγκλετον - ο πρώτος Αφροαμερικανός και ο νεαρότερος δημιουργός που προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, σε ηλικία μόλις 24 ετών- γνωστός για την ταινία του «Τα Παιδιά της Γειτονιάς» (Boyz n the Hood- 1991) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών

Ο 51χρονος σκηνοθέτης υπέστη πρόσφατα εγκεφαλικό και νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου. Στις 29 Απριλίου, η οικογένεια του ανακοίνωσε την απόφαση της να αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη που τον κρατούσε στη ζωή. 

«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε ότι ο πολυαγαπημένος μας γιος, πατέρας και φίλος Τζον Ντάνιελ Σίνγκλετον θα βγει από τη μηχανική υποστήριξη σήμερα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

«Πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, μια απόφαση που έλαβε η οικογένειά μας, έπειτα από ημέρες, με γνώμονα τις συμβουλές των γιατρών του Τζον».

Ο Τζον Σίνγκλετον είχε γεννηθείτο 1968 στις νότιες συνοικίες του Λος Άντζελες και είχε κάνει αίσθηση με το «Boyz n the Hood», μια ταινία για τη φιλία που απειλείται από τη βία των συμμοριών, την οποία γύρισε σε ηλικία μόλις 22 ετών κι αποτέλεσε ένα πολιτισμικό σοκ κι ένα τεράστιο βήμα στην ιστορία του αφροαμερικανικού κινηματογράφου. Σημειώνεται ότι το φιλμ είχε σημείο εκκίνησης το δικό του background και αντανακλούσε μέρος των προσωπικών του εμπειριών. 

Τελευταία σκηνοθέτησε ταινίες όπως την ταινία δράσης «Οι μαχητές των δρόμων 2» και το ιστορικό δράμα «Rosewood». 

Η οικογένειά του σημειώνει ότι ήταν «ένας δημιουργικός, πρωτοποριακός σκηνοθέτης που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού και άνοιξε τις πόρτες στο Χόλιγουντ, έναν κόσμο που βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα μακριά, ωστόσο κόσμους μακρύτερα, από τη γειτονιά όπου εκείνος μεγάλωσε».

Ο Τζον Σίνγκλετον ήταν πατέρας πέντε παιδιών. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.