Header Ads

Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Μόσχος

Εχασε την μάχη με το θάνατο και έφυγε απο τη ζωή στα στα 68 του χρόνια ο δημοφιλής ηθοποίος Τάκης Μόσχος, ο οποίος βρισκόταν σε κώμα μετά από διπλό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στην Αθήνα, έχοντας μεταβεί από τη Σκόπελο, όπου και έμενε τα τελευταία χρόνια.

Ο Τάκης Μόσχος γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και από εκεί βρέθηκε στη Γερμανία. Εγινε γνωστός από τον ρόλο του Αργύρη στην ταινία «Γλυκιά Συμμορία», για τον οποίο και βραβεύτηκε.

Ο πρώτος του ρόλος ήταν στην ταινία «Aγγελος» (1982) την πρώτη ελληνική ταινία που ασχολήθηκε με το θέμα της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κατακουζηνού. Η ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1982 και απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σεναρίου και πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μιχάλη Μανιάτη. Κατόπιν, έπαιξε στη «Γλυκιά Συμμορία» (1983)  σε σενάριο και σκηνοθεσία Νίκου Νικολαΐδη.

Επίσης είχε υποδυθεί με επιτυχία ρόλους στο θέατρο σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές (Οι αισθηματίες, Αντιγόνη, Καρουζέλ, Κόκκινος Κύκλος, Η ζωή μας μια βόλτα).

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ συνάδελφοι και φίλοι του είχαν οργανώσει και ειδική προβολή της ταινίας «BIOS + ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για την οικονομική ενίσχυση του.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.