Header Ads

Η απάντηση της Κατερίνας Ντούσκα στον Ρότζερ Γουότερς για τη Eurovision

Απάντηση στον Ρότζερ Γουότερς, ιδρυτικό μέλος των Pink Floyd, ο οποίος μέσω βίντεο, κάλεσε προ δεκαημέρου την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από την διοργάνωση της Eurovision 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ, δίνει η τραγουδοποιός. 

Με ανάρτηση της στο facebook, η Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με το τραγούδι «Better Love», αποσαφηνίζει κατ′ αρχάς ότι «πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς».

Στη συνέχεια και μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Τη διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος [...] Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών». 

Το πλήρες κείμενο της Κατερίνας Ντούσκα -το οποίο έχει αναρτηθεί σε ελληνικά και αγγλικά- είναι το εξής:

«Αγαπητέ Κύριε Waters,

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε ένα ψευδές άρθρο από διάφορα μέσα. Οι συντάκτες αυτών των μέσων δυστυχώς απομόνωσαν τα λεγόμενά μου από μια παλιά συνέντευξη και την παρουσίασαν σαν να ήταν απάντηση μου προς εσάς. 
Είστε ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς μου ήρωες και σας ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σας και τον χρόνο που διαθέσατε. Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στο καλλιτεχνικό σας έργο και στέκομαι δίπλα σας στον διαρκή σας αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο αγώνας αυτός, δυστυχώς, είναι πάντα επίκαιρος, όχι μόνο στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη αλλά και σε πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στις οποίες πραγματοποιούμε συναυλίες. Πιστεύω ότι ο λόγος που πηγαίνουμε να παίξουμε, είναι γιατί ανεξάρτητα από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ή τα καθεστώτα, εμείς ως καλλιτέχνες, απευθυνόμαστε και μοιραζόμαστε τη μουσική με τον κόσμο. Αυτό κατά τη γνώμη μου μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει. Την διοργάνωση στην οποία φέτος συμμετέχω την παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο, δεν ανήκει σε κανένα κράτος. Πάντα πίστευα πως η δύναμη της τέχνης είναι τεράστια, πως μπορεί ν’ αποτελέσει στάση και ισχυρό ερέθισμα. Κατ´ επέκταση, δε θεωρώ πως ο αποκλεισμός της θα είχε δημιουργικό αποτέλεσμα. Είναι μια συζήτηση μεταξύ καλλιτεχνών που παρακολουθώ εδώ και καιρό και τάσσομαι υπέρ μιας τοποθέτησης την οποία έχουν εκφράσει και άλλα μουσικά μου ινδάλματα όπως ο Thom Yorke και ο Nick Cave μεταξύ άλλων. Στο βίντεο αναφέρετε ότι μπορεί να έχετε λάθος. Μπορεί να έχετε ή μπορεί να έχουμε εμείς που συμμετέχουμε. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι ο καθένας μας, με τον τρόπο που θεωρεί ο καθένας σωστό, λειτουργεί πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στον άνθρωπο και την ειρήνη των λαών.

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Κατερίνα Ντούσκα». 

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Μάρτιο ο Γουότερς είχε απευθυνθεί στους 42 φιναλίστ της Eurovision 2019 καλώντας τους να μην συμμετάσχουν στην φετινή διοργάνωση και να γίνουν «ο ένας ή η μία» (are you the ONE) που θα αποσυρθεί από τον διαγωνισμό.

Στο βίντεο προς την Κατερίνα Ντούσκα, λέει: «Κατερίνα, το να πας εκεί στο Ισραήλ θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω. Είσαι εσύ η μία;».

Με ανοιχτή επιστολή, ο Ρότζερ Γουότερς απευθύνθηκε και στη Μαντόνα-η οποία θα εμφανιστεί στον τελικό του διαγωνισμού αποδεχόμενη σχετική πρόταση- γράφοντας «Μαντόνα, αν πιστεύεις στα ανθρώπινα δικαιώματα, μην παίξεις στο Τελ Αβίβ». 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.