Header Ads

Σε ύψιστο συναγερμό οι αρχές στη Σρι Λανκα - Φόβοι για νέα επίθεση πριν το Ραμαζάνι

Αξιωματούχοι της Σρι Λάνκα ανακοίνωσαν  ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας παραμένουν σε ύψιστο συναγερμό μετά την προειδοποίηση των υπηρεσιών Πληροφοριών ότι ισλαμιστές αντάρτες σχεδιάζουν νέες επιθέσεις πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας της αστυνομίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των υπουργών είχε επισημάνει σε επιστολή του προς τους βουλευτές και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι αναμένονται επιθέσεις την Κυριακή ή τη Δευτέρα από αντάρτες ντυμένους με στρατιωτικές στολές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν σημειώθηκαν επιθέσεις, όμως οι αρχές στη Σρι Λάνκα, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι βουδιστές, παραμένουν σε εγρήγορση, με δεκάδες φερόμενους ισλαμιστές αντάρτες να έχουν συλληφθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου στις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 290 άνθρωποι.

«Η ασφάλεια θα παραμείνει αυξημένη για πολλές ημέρες διότι ο στρατός και η αστυνομία εξακολουθούν να αναζητούν υπόπτους», δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.

Άλλη κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι κυκλοφορεί έγγραφο μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας το οποίο ζητεί από όλες τις μονάδες της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας να παραμείνουν σε ύψιστο συναγερμό καθώς αντάρτες αναμένεται να προσπαθήσουν να εξαπολύσουν επιθέσεις πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

Στη Σρι Λάνκα το Ραμαζάνι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της χώρας ήρε την απαγόρευση πρόσβασης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που είχε επιβληθεί μετά τις επιθέσεις της 21ης Απριλίου με στόχο την αποφυγή διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η άρση της απαγόρευσης πρόσβασης στο Facebook, το WhatsApp και το Viber έχει άμεση ισχύ, επεσήμανε κυβερνητική πηγή στο Reuters.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.