Header Ads

Το πρώτο μοντέλο με χιτζάμπ και μπουρκίνι στο Sports Illustrated

«Μην αλλάζεις τον εαυτό σου. Άλλαξε το παιχνίδι. Κυρίες μου, όλα είναι δυνατά» γράφει κάτω από τη φωτογραφία της με χιτζάμπ και μπουρκίνι η καλλονή Χαλίμα Άντεν.

Η Αμερικανίδα σομαλικής καταγωγής και γνωστό μοντέλο είναι η πρώτη μουσουλμάνα που φωτογραφίζεται φορώντας χιτζάμπ και μπουρκίνι στο περιοδικό Sports Illustrated (τεύχος Μαΐου). 

Η Άντεν γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό στην Κένυα όπου και έζησε έως ότου πήγε στις ΗΠΑ σε ηλικία επτά ετών. Λίγο μετά τη μετεγκατάσταση της υιοθέτησε το χιτζάμπ. 

Σημειώνεται ότι το περιοδικό αποφάσισε να κάνει τη φωτογράφιση στον τόπο καταγωγής της και ειδικότερα, στην εξωτική παραλία Γουατάμου. 

«Σκέφτομαι τον εαυτό μου στην ηλικία των έξι ετών, σε αυτή τη χώρα, σε έναν προσφυγικό καταυλισμό. Το να μεγαλώσω, να ζήσω το αμερικανικό όνειρο και να επιστρέψω στην Κένυα για να κάνω φωτογράφιση στα πιο όμορφα μέρη της, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που θα μπορούσε κανείς να επινοήσει» δηλώνει η Άντεν στο περιοδικό. 

Η Χαλίμα Άντεν έγινε γνωστή διεθνώς όταν το 2016 σε ηλικία 19 ετών κέρδισε τον τίτλο της Μις Μινεσότα φορώντας στα καλλιστεία χιτζάμπ και μπουρκίνι. 

Στη συνέχεια, υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Models, οπότε και έγινε το πρώτο μοντέλο που εμφανίστηκε στα εξώφυλλα μεγάλων αμερικανικών περιοδικών φορώντας χιτζάμπ. 

Όπως αναφέρει το περιοδικό «από το εξώφυλλο της βρετανικής Vogue μέχρι τις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη, η Χαλίμα απέδειξε ότι υπάρχει μια θέση για τις συνεσταλμένες μουσουλμάνες στη βιομηχανία της μόδας». 

(Με πληροφορίες από Guardian)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.