Header Ads

Φεστιβάλ Καννών 2019: Λάνθιμος, Φάνινγκ, Παβλικόφσκι και Ρορβάκερ στην κριτική επιτροπή

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών ανακοίνωσε τη Δευτέρα, την κριτική επιτροπή της 72ης διοργάνωσης. 

Ο Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ελ Φάνινγκ, ο Γάλλος δημιουργός κόμικς Ενκί Μπιλάλ και ο Γάλλος σκηνοθέτης Ρομπέν Καμπιγιό θα απαρτίζουν, μεταξύ άλλων, την επιτροπή του φεστιβάλ, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Τέσσερις γυναίκες και τέσσερις άνδρες θα περιστοιχίζουν τον πρόεδρο της επιτροπής, τον Μεξικανό σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, το όνομα του οποίου είχε ανακοινωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν επίσης η ηθοποιός και σκηνοθέτης από τη Μπουρκίνα Φάσο Μεμουνά Ντιάγε όπως και άλλοι τρεις σκηνοθέτες και σεναριογράφοι: η Αμερικανίδα Κέλι Ράικαρντ, η Ιταλίδα Αλίτσε Ρορβάκερ και ο Πολωνός Παβέλ Παβλικόφσκι.

Η Αριάν Λαμπέντ στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών

Η ηθοποιός, σκηνοθέτης και σύζυγος του Λάνθιμου Αριάν Λαμπέντ, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Καννών 2019 με την ταινία μικρού μήκους, «Olla». Η ταινία, με πρωταγωνίστρια τη Ρομάνα Λόμπατς θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην ενότητα «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών». 

«Αυτή είμαι εγώ, κρατώντας ένα μπουκέτο λουλουδιών μετά το τέλος της ταινίας “Olla” με την εκπληκτική σκηνοθέτιδα και γυναίκα Αριάν Λαμπέντ, στη Γαλλία. Είμαι ενθουσιασμένη με την ευκαιρία που επιστρέφω στη Γαλλία και κυρίως στις Κάννες, καθώς η ταινία επιλέχθηκε να προβληθεί στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών», έγραψε η Λόμπατς στο Facebook. 

Το Φεστιβάλ Καννών 2019 θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου. Η επιτροπή θα απομείνει τα βραβεία της στις 25 Μαΐου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Festival de Cannes)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.