Header Ads

Κονγκό: Σκάφος με 150 επιβάτες βυθίστηκε στη λίμνη Κίβου - Αγνούνται οι περισσότεροι

Περίπου 150 άνθρωποι αγνοούνται από την Δευτέρα 15 Απριλίου όταν σκάφος στο οποίο επέβαιναν, βυθίστηκε σε μία λίμνη στα ανατολικά της Δημοκρατίας του Κονγκό, δήλωσε την Τρίτη 16 Απριλίου ο Πρόεδρος Φίλιξ Τσισεκέντι με ανάρτηση στο λoγαριασμό του στο Twitter.

Το σκάφος ξεκίνησε την Δευτέρα από το χωριό Κιτούκου, κοντά στην πόλη Γκόμα, στην βόρεια ακτή της λίμνης Κίβου και βυθίστηκε στην νότια πλευρά της, που βρίσκεται κοντά στην επαρχία Καλέχε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο αιτίες παραμένουν άγνωστες, ενώ οι αρχές αναζητούν τον ακριβή αριθμό των επιβατών καθώς και τα ονόματα τους.

Σύμφωνα με τις τοπικές εφημερίδες και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reyters μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκρά τρία άτομα, ενώ άλλα 33 έχουν σωθεί.

Οι αστυνομία που εποπτεύει την λίμνη καθώς και η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης σε συνεργασία με το ναυτικό προσπαθούν να αποτρέπουν την κατ′ εξακολούθηση υπερφότωση των σκαφών, ενώ γίνεται λόγος και για ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν κατά τον απόπλου στην περιοχή.

Καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή από το κράτος του Κονγκό για τέτοιου είδους μετακινήσει, πολλοί ιδιώτες χρησιμοποιούν τα ταχύπλοα τους για τις συγκεκριμένες μεταφορές από περιοχή σε περιοχή με αποτέλεσμα να μην πληρούνται οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας, ενώ δεν υπάρχουν και οι απαραίτητοι συναγερμοί για τις συνθήκες που επικρατούν στις λίμνες.

Πηγή: The New York Times

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.