Header Ads

Η Εκκλησία του Σατανά μηνύει Netflix και Warner Bros εξαιτίας δαιμονικού αγάλματος στη σειρά «Sabrina»

Αντιμέτωπα με την...οργή της Εκκλησίας του Σατανά έρχονται το Netflix και η Warner Bros.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Εκκλησία του Σατανά μηνύει το Netflix και τη Warner Brothers για 150 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας πως οι εταιρείες παραβίασαν τα πνευματικά της δικαιώματα και το trademark της, βλάπτοντας την επιχειρηματική της φήμη, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν την Πέμπτη σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται ο «Βαφομέθ»: Πρόκειται για μια σατανική οντότητα, την οποία είχαν κατηγορηθεί πως λάτρευαν οι Ναΐτες Ιππότες, στο πλαίσιο των διώξεων σε βάρος του που οδήγησαν στην πτώση του ισχυρού ιπποτικού τάγματος τον 14ο αιώνα.

Στα έγγραφα ο Βαφομέθ περιγράφεται ως «ανδρόγυνη θεότητα με κεφαλή τράγου». Ένα άγαλμα του Βαφομέθ που περιτριγυρίζεται από παιδιά εμφανίζεται στη σειρά του Netflix «The Chilling Adventures of Sabrina».

Σύμφωνα με την αγωγή, το άγαλμα είναι πολύ παρόμοιο στο άγαλμα της Εκκλησίας του Σατανά, το οποίο είχε γίνει ευρύτερα γνωστό από καμπάνια στο Indiegogo το 2014. Αν και προοριζόταν να εγκατασταθεί δίπλα στις «Δέκα Εντολές» στο Καπιτώλιο της πολιτείας της Οκλαχόμα, κατέληξε στο Ντιτρόιτ μετά από διαμαρτυρίες. Έκτοτε, το άγαλμα έχει εξελιχθεί σε «σύμβολο που μας αντιπροσωπεύει» είπε ο Λούσιεν Γκριβς, συνιδρυτής της Εκκλησίας του Σατανά.

«Πολλοί που δεν ξέρουν για εμάς αναγνωρίζουν το μνημείο αυτό ως το μνημείο από το “Sabrina”» πρόσθεσε ο ίδιος.

Το άγαλμα αυτό έχει σημαντικό ρόλο στη σειρά, οπότε και η Εκκλησία του Σατανά υποστηρίζει πως εξαιτίας του τα μέλη της συσχετίζονται με τους «κακούς» της. Οι χαρακτήρες της σειράς που λατρεύουν τον «Σκοτεινό Άρχοντα» επιδίδονται σε κανιβαλισμό, νεκρομαντεία, φόνους και βασανιστήρια, μεταξύ άλλων.

Όπως υποστηρίζει η Εκκλησία του Σατανά, δεν προωθεί το κακό και αντ’αυτού τηρεί τη βασική αρχή πως η «το να υποφέρει κανείς άνευ λόγου είναι κακή, και ό,τι το μειώνει αυτό είναι καλό». Η Εκκλησία του Σατανά θεωρεί τον Εωσφόρο ως έναν «επαναστάτη κατά της εξουσίας του Θεού, αντί για διαβολική οντότητα».

Όπως υποστηρίζεται, η οργάνωση απευθύνθηκε στο Netflix και τη Warner με σκοπό την απομάκρυνση της απεικόνισης, ωστόσο το αίτημα έμεινε χωρίς απάντηση- οπότε και ακολούθησε τη νομική οδό.

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.