Header Ads

Καρατομήθηκε ο υπουργός δικαιοσύνης του Τραμπ, Τζεφ Σέσιονς

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από απαίτηση του Αμερικανού Προέδρου, δίνοντας τέλος στη μακροχρόνια διαμάχη τους σχετικά τη διερεύνηση της υπόθεσης της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στην επιστολή παραίτησης που απήυθυνε προς τον Πρόεδρο, ο Σέσιονς αναφέρει: ”Κατόπιν αιτήματος σας, υποβάλλω την παραίτησή μου”. 

 Mέσω twitter o Τραμπ τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και ανακοίνωσε τον Μάθιου Γουιτάκερ ως γενικό εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι ο μόνιμος αντικαταστάτης του Σέσιονς θα ανακοινωθεί σύντομα.

 Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εξαπολύσει πυρά κατά του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, δηλώνοντας «απογοητευμένος» με το έργο του, εκφράζοντας την οργή του για την απόφαση του υπουργού να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα όσον αφορά τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη. «Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης. Είναι πολύ θλιβερό», είχε πει σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Hill. Επιπλέον, τον κατηγορούσε για τη στάση του στο μεταναστευτικό, δηλώνοντας «Δεν είμαι ικανοποιημένος για τα σύνορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος για μια σειρά πραγμάτων, όχι μόνο αυτό».

Παρά την επίμονη κριτική του τότε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν είχε αποφασίσει να αποπέμψει τον υπουργό του.

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.