Header Ads

Δ. Μακεδονία: Διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου του Στρατού για την… έλευση προσφύγων

Δ. Μακεδονία: Διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου του Στρατού για την… έλευση προσφύγων

Ερωτήματα προκύπτουν από τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου του Στρατού, που αφορά το πρώην Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στη Νεάπολη Κοζάνης και την ενδεχόμενη λειτουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων, με αποδέκτη εκτός των άλλων την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το έγγραφο αυτό όμως, που όπως επικαλέστηκε στην προχθεσινή (5/11/2018) συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Κιοσές, ότι κατέχει και αφορά τη μετατροπή του Στρατοπέδου σε «Κέντρο Υποδοχής, Φύλαξης και Διαβίωσης Προσφύγων», με αποστολέα την 9η Ταξιαρχία, δεν έχει φθάσει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, τόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, δήλωσαν άγνοια, ενώ παρά τις εκκλήσεις του, προς τον κ. Κιοσέ, να τους αποκαλύψει  πως γνωρίζει την ύπαρξή του, δεν δόθηκε απάντηση.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ Κοζάνης ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, επισήμανε ότι μέχρι και χθες Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018, αργά το απόγευμα δεν είχε φθάσει κανένα τέτοιο έγγραφο στο Πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με τον κ. Κιοσέ το έγγραφο αυτό εστάλη από την 9η Ταξιαρχία τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018 και όπως είπε εκ παραδρομής αντί για Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είχε ως αποδέκτη την «Αντιπεριφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1325538
Από το Blogger.