Header Ads

Δυτ. Μακεδονία: «Ικανοποιητική» η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Δυτ. Μακεδονία: «Ικανοποιητική» η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Στον μέσο  όρο απορρόφησης των περιφερειών  της χώρας και με ικανοποιητικούς  ρυθμούς,   κινείται η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος  Δυτ. Μακεδονίας 2014-2020 στην Δυτ. Μακεδονία, σύμφωνα με  τον  Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής  στην Περιφέρεια,   Χαράλαμπο Κιουρτσίδη.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ  Κοζάνης, ο κ. Κιουρτσίδης ανέφερε  ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν σχετικά με την υλοποίηση δράσεων για τους μικρομεσαίους και όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας είναι από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο επιλογής για τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης, ώστε τους επόμενους μήνες να προχωρήσει στην προκήρυξη δύο προγραμμάτων ενισχύσεων για τους μικρομεσαίους, οι οποίες θα αφορούν την μεταποίηση και τον τουρισμό».

Στην διάρκεια της 4Ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Κοζάνη, παρουσία μεταξύ άλλων του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας  Θεόδωρου Καρυπίδη και του Δημάρχου Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής εκτίμησε ότι  «θα είναι απόλυτο πετυχημένο το τρέχον επιχειρησιακό πρόγραμμα στην  Δυτ.Μακεδονία και το 2018 είναι μία χρονιά-ορόσημο, αφού βρίσκεται στην μέση της χρονικής περιόδου υλοποίησης του».

 

Εν τω μεταξύ, για  τη Νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 , υπήρξε μία μικρή ενημέρωση από στελέχη της ειδικής επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού  του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, όπου υπογραμμίστηκε ότι «στις αρχές του 2019, αναμένεται  να είναι έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο κ. Κιουρτσίδης σημείωσε ότι «στη νέα προγραμματική περίοδο θα υπάρχουν αυξημένοι πόροι για την Δυτ. Μακεδονία, ενώ πρόκειται να προστεθούν δύο ακόμη  ταμεία που θα αφορούν την φτώχεια και το μεταναστευτικό-προσφυγικό, στα ήδη υπάρχοντα ταμεία του Ε.Τ.Π.Α, του Ε.Κ.Τ  και της Αγροτικής Ανάπτυξης.

 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1328135
Από το Blogger.