Header Ads

ΑΣΕΠ: Ένα βήμα πριν τα τελικά αποτελέσματα η 3Κ/2018 - Επιβεβαιώνει ο Χαρίτσης νέες προσλήψεις

photo: Eurokinissi

Έτοιμο να βγάλει τα τελικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018, υποστηρίζει ότι είναι το ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξης Χαρίτσης

Μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Αλέξη Χαρίτσης αναφέρθηκε όπως το χαρακτήρισε στο μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε όλη την χώρα και αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη προκήρυξη που έχει βγει ποτέ για την αυτοδιοίκηση για τις υπηρεσίες καθαρισμού και τις 8.500 προσλήψεις της 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών η προκήρυξη και τα οριστικά αποτελέσματα βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο για την έκδοση των πινάκων διοριστέων και αποτελεί «μία πολύ μεγάλη ανάσα για την αυτοδιοίκηση». «Αλλά», συνέχισε, «δεν μένουμε μόνο σε αυτό, προχωράμε και σε συνεργασία και με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε μία σειρά νέων προκηρύξεων για θέσεις που οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί φορείς θέτουν ως προτεραιότητα. Άρα λοιπόν στοχευμένες προκηρύξεις για πρόσληψη νέου επιστημονικού προσωπικού για να καλυφθούν αυτές οι πολύ μεγάλες ανάγκες». Ουσιαστικά ο κ. Χαρίτσης επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορταζ του dikaiologitika news για τις 3.000 προσλήψεις στις περιφέρειες με νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τις προσλήψεις και τόνισε πως «δεν πηγαίνουμε να κάνουμε προσλήψεις με τον τρόπο που γινόταν στο παρελθόν, με διορισμούς που γίνονται στον αέρα και που δεν απαντούν σε πραγματικές ανάγκες. Εμείς ζητάμε από τους φορείς της αυτοδιοίκησης, αυτό έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα και αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και τώρα, το κάναμε και σε πρόσφατη σύσκεψη και με την ΚΕΔΕ, να μας καταθέσουν οι ίδιοι οι δήμοι ποιες είναι οι ανάγκες τους. Προσπαθούμε με στοχευμένο τρόπο να αντιμετωπίσουμε το πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης την ώρα που άλλοι, όπως η ΝΔ, μιλούν για πλεονάζον προσωπικό στη δημόσια διοίκηση». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «ένα βασικό στοιχείο και αυτής της συμφωνίας που ανακοινώθηκε προχθές από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο είναι ακριβώς ότι αποδεσμεύει 10.000 θέσεις στο δημόσιο καθώς πλέον οι κληρικοί δεν θα προσμετρώνται στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ως δημόσιοι υπάλληλοι έτσι ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν προσλήψεις που τις έχουμε ανάγκη σε πολύ κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης, στην παιδεία, στην υγεία και η αυτοδιοίκηση είναι ένας από αυτούς τους τομείς που θα επωφεληθεί από αυτήν την κατά την γνώμη μου πολύ σημαντική, ιστορική συμφωνία που ανακοινώθηκε προχθές». καταλήγει ο κ. Χαρίτσης.

Αντωνόπουλος Γιώργος
Από το Blogger.